Hyppää sisältöön

Kirkon ympäristöpäivät

Vuoden 2022 ympäristöpäivien aiheena on "Kestävä elämä ja kestävä kirkko - tehtävänä luodun monimuotoisuus ja hiilineutraalisuus". Päivät pidetään Turussa 19. - 20.9.2022 ja jotkin tapahtumista ovat seurattavissa myös striiminä. Päivillä pohditaan ihmisen suhdetta luomakuntaan. Miten annamme sen välittää meille pyhän hipaisun?  Turun tuomiokirkko ja Turku tarjoaa kohtaamisille ja pohdinnalle upean ympäristön. Päivät toteutetaan siis paikan päällä Turussa ja osin myös striimataan etäosallistumisen mahdollistamiseksi.

Kirkon ympäristöpäivät järjestetään seuraavan kerran Turussa 19. - 20.9.2022. Niiden aattona kokoontuvat Kirkon ympäristödiplomin auditoijat. 

Päivien ohjelma käynnistyy Turun tuomiokirkossa maanantaina 19.9. klo 11.00. 

Ympäristöpäivien tervetuliaissanat lausuu Kirkon ympäristöasioiden seurantaryhmän puheenjohtaja, professori Björn Vikström (Åbo Akademi). Keskustelemassa ovat arkkipiispa Tapio Luoma ja toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen (Climate Leadership Coalition). Kuulemme myös mitä kaupunki ja seurakunnat tekevät Turussa. Puheenvuoron käyttävät lääninrovasti Ville Niittynen  ja Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Katso päivän koko ohjelma liitteestä!

Ilmoittautua voit tästä.

Kirkon ympäristöpäivät pidetään kahden vuoden välein. Vuonna 2020 ne pidettiin verkkotapahtumana pandemian vuoksi. Alla vuoden 2020 ympäristöpäivien esitysten aineistoa.

Päivitetty