Verstaat
Viestintäpäivien verstaat torstaina 6.9. klo 15.30–16.30

Verstaat on valittu ilmoittautumisen yhteydessä. Kokoontumispaikat kerrotaan ennen verstaiden alkua ja päivitetään ohjelmaan ja Facebookiin tapahtuman sivuille.

1. Ecce homo, kuvan evankeliumi - sukellus ihmisten kuvaamiseen
Verstaan vetää Oulun seurakuntien tiedottaja, valokuvaaja Sanna Krook. Sanna voitti Henkilökuva 2017 -sarjan vuotuisessa Kuvajournalismi 2017 -kilpailussa. (30 henkilöä)

2. Miten somessa keskustellaan? Someraivo! Miten vallataan some populisteilta, miten ollaan ihmisiksi. Esimerkkejä, joiden pohjalta pohditaan uskonnollisen keskustelun tyylilajeja ja toimintatapoja. 
Verstaan vetää toimittaja Samuli Suonpää (75 henkilöä)

3. Vaikuttavaa visuaalista viestintää - Millaista brändiä, millaista kirkkoa, me viestijät rakennamme? Miten tehdä vaikuttavaa viestintää niin, että se tuntuu ja näkyy?
Visuaalisuus on viestinnän ykköstrendi Euroopassa ( European Communication Monitor 2017), mutta vain 12% viestinnän ammattilaisista kokee visuaalisen viestinnän vahvuudekseen. Miten visuaalisuus otetaan kirkossa haltuun?
Anu Merenlahti toimii Kallion seurakunnan viestinnän projektipäällikkönä. Hän koulutukseltaan graafinen suunnittelija (TaM).
Anu on vastannut Amnestyn brändistä Suomessa, tehnyt kymmeniä vaikuttamis- ja varainhankintakampanjoita ja toiminut mm. Vuoden Huiput -kilpailun tuomarina.  (75 henkilöä)

4. Liikkuva seurakunta – Piispansauvakävely. Kaikki reitit (0,5 km, 1,3 km, 3,4 km, 5,5 km ja 10 km) ovat esteettömiä ja sopivat näin ollen jokaiselle. 

Joukkoa johtaa Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyöstä vastaava Mikko Mäkelä ja Oulun tuomiokapitulin väki (kaikki halukkaat mahtuvat mukaan)

5. Modernisti mobiilisti kristittynä – Domini Life. Domini Life – mobiilisovellus tukee huumorilla kristityn elämää. Tule inspiroitumaan mobiileista mahdollisuuksista ja saamaan työhösi uusia konkreettisia apuvälineitä! Verstasta luotsaavat Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki ja verkostotoiminnan johtaja (Sansa) Mervi Viuhko  (60 henkilöä)

6. Leffaverstas: Kirkon mediasäätiö esittää Markku Heikkisen dokumenttielokuvan Ei tietä kotiin. Ohjaaja on mukana verstaassa kertomassa elokuvasta. (100 henkilöä).