Valikko

Hyppää sisältöön

Kirkko ja korona -tutkimusverkosto

Koronaviruspandemia on vaikuttanut monella tavalla yhteiskunnan eri osa-alueiden toimintaan jo lähes vuoden ajan. Myös kirkon toimintaa on toteutettu poikkeusjärjestelyin ja kirkko on vastannut ihmisten avuntarpeisiin niin henkisen ja hengellisen tuen kuin ruoka-avun puolella. Kirkon tutkimuskeskus on tuottanut tutkimustietoa tilanteesta seuraavin tavoin:

Koronakriisin vaikutuksia ja sen haasteisiin vastaamista kirkon eri toimintamuodoissa, kuten nuorisotyössä, diakoniassa ja jumalanpalveluselämässä, selvitetään useilla tutkimuksilla eri oppilaitoksissa ja kirkon keskushallinnossa. Tutkimusten tekijät ovat muodostaneet epävirallisen tutkimusverkoston, johon myös Kirkon tutkimuskeskus kuuluu.

Kevään 2021 aikana toteutetaan kyselytutkimus, jolla selvitetään kirkon työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kokemuksia koronapandemian vaikutuksista seurakunnan toimintaan ja toimintakulttuuriin. Tutkimus käsittelee myös digitalisaatiota ja henkisiä voimavaroja kohdata tulevaa. Tutkimuksen keskeinen tarkoitus on tukea seurakuntien toimintaa ja kehittämistä koronapandemian aikana ja auttaa jatkamaan siitä eteenpäin.