Musiikki 24/7 – symposiumissa keskustellaan musiikin paikasta kirkossa ja yhteiskunnassa

Mikä on musiikin tehtävä kirkossa, entä yhteiskunnassa? Mikä on kirkkomusiikin rooli? Miten kirkon musiikin ammattilaiset määrittävät työkenttäänsä ja miten heitä määritetään?

Musiikki 24/7 -symposium Helsingin Musiikkitalolla 22.11.2019 hakee vastauksia näihin kysymyksiin tutkimustulosten pohjalta. Ääneen pääsevät niin tutkijat, toimittajat kuin kanttorit itse. Symposiumissa luodaan katsaus kirkkomusiikin alan koulutukseen, kanttorien ammatilliseen identiteettiin, arkeen ja pyhään kirkkomuusikon työssä sekä kanttoreiden ja heidän esimiestensä näkemyksiin ammatillisen osaamisen tarpeista. Symposiumin päättävässä debatissa keskustellaan musiikin roolista ja arvoista kirkossa ja suomalaisessa yhteiskunnassa.

Symposium on samalla päätös tutkimushankkeelle Kirkon musiikin ammattilaisena kasvaminen, joka on Kirkon koulutuskeskuksen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Kirkon tutkimuskeskuksen ja kirkkomuusikkoja kouluttavien oppilaitosten yhteishanke. Tutkimuksen tavoitteena on ollut tuottaa tietoa kirkon musiikin ammattilaisena kasvamisen koko prosessista ja tarkastella kanttoreiden ja muiden kirkkomuusikoiden ammattia ja osaamista ammatillisen identiteetin näkökulmasta. Tutkimushankkeen tuloksista kootaan kirja, joka ilmestyy loppuvuodesta 2019 Kirkon tutkimuskeskuksen julkaisusarjassa.

Symposiumin ohjelma ja ilmoittautumistiedot päivittyvät tälle sivulle.

--

Alustava ohjelma

Musiikki 24/7 – symposium 22.11.2019, Musiikkitalon auditorio, Helsinki

10.00 Avaus ja katsaus kirkkomusiikkikoulutuksen lähihistoriaan

10.40 Luento: Kanttoreiden ammatillinen identiteetti (Anna Helenius)

11.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30 Luento: Kanttorin arki ja pyhä (Kaija Huhtanen) + kommenttipuheenvuorot kolmelta kanttorilta

13.45 Luento: Kanttoreiden ja esimiesten näkemykset osaamistarpeista (Katarina Engström, Veli-Matti Salminen ja Teija Tuukkanen)

14.45 Kahvitauko

15.15 Debatti: Musiikin rooli ja arvot suomalaisessa yhteiskunnassa ja kirkossa, moderaattorina Mika Kriikku (Yle), keskustelijoina Tuomas Nevanlinna, Minna Raassina ja Timo Kiiskinen

17.00 Konsertti Organo-salissa, esiintyjinä SibA:n kirkkomusiikin opiskelijoita