Hyppää sisältöön

Kirkon keskusteluavun periaatteet

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä kirkon työntekijöitä. Kirkon keskusteluavun palveluiden pääperiaatteina ovat luottamuksellisuusanonyymius, vapaaehtoisuus ja yhteydenottajan kunnioittaminen.

Kirjoitettuja viestejä ja niihin annettuja vastauksia eivät pääse lukemaan muut kuin vaitioloon sitoutuneet henkilöt. Niitä ei arkistoida pysyvästi eikä julkaista missään. Joitakin viestejä ja niihin annettuja vastauksia saatetaan käyttää päivystäjien koulutuksessa tai tutkimusaineistona. Sitä ennen niistä poistetaan kaikki sellainen tieto, jonka perusteella viestin lähettäjä voitaisiin tunnistaa.

Palvelun tarjoaa Suomen ev.lut.kirkko. Palveleva puhelin on toiminut jo vuodesta 1964, Palveleva netti vuodesta 2005, Palveleva chat vuodesta 2014 (ja sitä ennen Kirkon chat-nimellä osana Hengellinen elämä verkossa -työtä), ja Palveleva kirje aloitti vuonna 2015. Palvelut yhdessä muodostavat Kirkon keskusteluavun.

Kirkon keskusteluavun palvelut ovat saatavilla myös ruotsiksi: Kyrkans samtalstjänst.

Eettiset periaatteet

Kirkon keskusteluavun laatuasiakirja

Palvelevan puhelimen 50v juhlakirja Yhteys toiseen ihmiseen

Kirkon keskusteluavun yhteistyökumppanit

Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunta PuhEet
Neuvottelukuntaan kuuluvat keskeisimmät suomalaiset puhelin- ja verkkoauttajat. Jäsenet ovat sitoutuneet toiminnassaan neuvottelukunnan Eettisiin periaatteisiin. Kirkko on yksi neuvottelukunnan perustajista ja pysyvä hallituksen jäsen. Lisätietoa: puheet.net .

International Federation of Telephone Emergency Services IFOTES 
Liiton valtuuskunnan jäsenenä olemme mukana koordinoimassa eurooppalaista puhelin- ja verkkoauttamista. Liitto järjetää kolmen vuoden välein kansainvälisen konferenssin. Tuorein IFOTES konferenssi oli 2019 Italian Udinessa teemalla Leaving loneliness – building relationships. Lisätietoa: ifotes.org .

Lisää tietoa toisaalla

Kirkon keskusteluapu evl.fi/plus -palvelussa

Linkki-lehti: Linkki 1-2020

Keskusteluapua muualla

Suomen puhelin- ja verkkoauttajat PuhEet.net:issä