Hyppää sisältöön

Kirkon ja partion yhteistyö

Kirkon ja partion yhteistyö Suomessa on kestänyt yhtä pitkään kuin partioliike on ollut maassamme, siis jo yli 110 vuotta.

Suomen Partiolaisten peruskirja uudistettiin marraskuussa 2020, ja sen myötä myös partion ja kirkon välistä yhteistyösopimusta uudistettiin vastaamaan uutta peruskirjaa.  Uusi yhteistyösopimus astui voimaan 23.1.2021, kun sopimuksen molemmat osapuolet olivat sen hyväksyneet. Kirkon puolelta sopimuksen on hyväksynyt kirkkohallituksen täysistunto kokouksessaan 15.12.2020 saatuaan sopimukseen piispainkokoukselta (7.12.2020) sopimuksen hyväksymistä puoltavan lausunnon. 

Tutustu tiedotteeseen Kirkko ja partio jatkavat hyvää yhteistyötä

Tutustu Kirkkohallituksen yleiskirjeeseen nro 29/2021 Partio seurakunnan työmuotona

Suomen Partiolaiset ja kirkkohallitus ovat yhteistyössä päivittäneet myös seurakuntien ja lippukuntien taustayhteistyösopimusmallin. Noin 80 prosentilla lippukunnista taustayhteisönä on evankelis-luterilainen seurakunta, ja siksi on tärkeää, että paikallisella tasolla sovitaan avoimesti, miten yhteistyötä tehdään, ja miten taustayhteisö näkyy toiminnassa. Yhteistyöstä on tärkeä kertoa avoimesti toimintaan osallistuville ja huomioida katsomusten moninaisuus toiminnassa. Uuden pohjan voi ottaa käyttöön, kun sopimusta muutenkin päivitetään.

Tutustu myös hyvän yhteistyön huoneentauluihin:

Hyvän yhteistyön huoneentaulu seurakunnalleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hyvän yhteistyön huoneentaulu lippukunnalleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Liitteet

Päivitetty