Hyppää sisältöön

Material att ladda ner

Ofta bor faddern och fadderbarnet på olika orter, eller så finns det andra orsaker att det är svårt att träffas. Då går det ändå att hålla kontakten via till exempel genom att ringa eller skicka meddelanden. Här finns material att ladda ner som hjälper till i kontakten både då när man umgås nära eller på distans. 

Bjud din fadder på födelsedagskalas med en speciell fadderinbjudan

Ett bra sätt att ta hand om fadderrelationen är att uppmärksamma födelsedagarna. Du som förälder eller fadderbarn kan uppmäksamma faddrarna speciellt genom att göra en speciell fadderinbjudan. Ladda ner ett inbjudningskort att fylla i nedan.

Ladda ner: födelsedagsinbjudan

Ifall faddern och fadderbarnet bor långt ifrån varandra kan man som en aktivitet på distans berätta vad som hänt i barnets och fadderns liv under det gånga året. 

Kanske du vill skicka ett kort till ditt fadderbarn eller till din fadder? Här nedan finns olika variationer av fadderkort.

Fadderkort 

Pyssla och lek tillsammans

På kalas eller andra tillfällen då faddern och fadderbarnet träffas kan det vara skoj med lite sysslesättning tillsammans med barn och vuxen. Nedan kan du ladda ner färgläggningsbilder för födelsedagskalas och andra tillfällen. Där finns också en trevlig berättelse om dop att göra tillsammans med sin fadder.

Ladda ner: färgläggningsbilder

Ladda ner: en berättelse och ett pyssel som handlar om dopet