Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkkohallitus tukee työtä Lapin turistien parissa

Julkaistu 13.12.2016

Kirkkohallituksen täysistunto jakoi määrärahoja ja kolehtituottoja Lapin matkailijoiden parissa tehtävään hengelliseen työhön yhteensä 175 000 euroa.

Kirkon keskusrahaston talousarvioon varatusta määrärahasta katetaan paitsi seurakuntien ja järjestöjen turistityötä Lapissa myös Länsi-Lapin turistipapin työn kustannukset. Kirkkohallitus varasi määrärahasta 60 000 euroa Länsi-Lapin turistipapin työhön ja jakoi 45 000 euroa turistialueella toimivien seurakuntien ja järjestöjen kesken.

Lisäksi kirkkohallitus jakoi tunturikappeli- ja tiekirkkotoimintaan kerätyn kolehdin tuotosta yhteensä 70 000 euroa järjestöille sekä tunturikappelitoimintaan osallistuville Lapin seurakunnille.

Määrärahan ja kolehtituottojen saajat ja määrät tämän tiedotteen liitteenä.

Lisätiedot:
Kirkkoneuvos Pekka Huokuna, p. 050 566 6140

Ylikiimingin ja Yli-Iin seurakuntapiirien alueet liitetään Kiimingin seurakuntaan vuoden 2019 alussa

Kirkkohallituksen täysistunto päätti, että Ylikiimingin ja Yli-Iin seurakuntapiirien alueet liitetään Oulujoen seurakunnasta Kiimingin seurakuntaan 1.1.2019 lukien.

Päätöksen taustalla on selvitys, jossa tarkasteltiin Oulun seurakuntien seurakuntarakenteen ajanmukaisuutta ja toimivuutta sekä seurakuntayhtymän toiminnallista rakennetta kokonaisuutena.

Selvityksen mukaan Yli-Iin ja Ylikiimingin liittäminen Kiimingin seurakuntaan luo maantieteellisesti kiinteämmän seurakuntarakenteen, helpottaa tilojen yhteiskäyttöä sekä säästää työntekijöiden matkoihin käyttämää aikaa. Liitoksen johdosta uudistuneella henkilöstörakenteella on mahdollisuus hoitaa iso alue tehokkaammin. Ylikiimingillä ja Yli-Iillä on Kiimingin kanssa myös yhteistä historiaa.

Lisätiedot:
Taloussuunnittelupäällikkö Pasi Perander, p. 050 349 6902

Tiedot täysistunnon päätöksistä päivittyvät verkko-osoitteeseen: http://domus.evl.fi