Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Diakoniabarometri 2016: Avun saaminen on Suomessa yhä vaikeampaa

Julkaistu 14.09.2016

Diakoniabarometri 2016 julkaistaan perjantaina 23.9.2016 Kirkon diakonian päivillä Turussa.

Diakoniabarometriin on koottu evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyöntekijöiden näkemyksiä suomalaisesta huono-osaisuudesta. 

Diakoniabarometrissa nousee erityisesti esiin yhteiskunnallinen epäkohta, jossa järjestelmän vaatimukset avun saantiin ovat kohtuuttomat. Sosiaali- ja terveyspalvelut vaativat sellaisia avun hakemisen ja argumentoinnin ja perustelujen taitoja, joita harvalla on.

Barometrin kyselyaineisto kerättiin helmi-maaliskuussa 2016. Kysely oli jaoteltu taustatietojen jälkeen teemoittain seitsemään osaan: huono-osaisuus, yhteisötyö, turvapaikanhakijat, diakonian esikuva, osaamisen ennakointi, diakoniatyön johtaminen ja työturvallisuus. Barometri tarjoaa runsaasti materiaalia diakoniatyöstä tämän päivän Suomessa.

Diakoniabarometri on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakoniatyöntekijöille suunnattu kyselytutkimus, jolla kartoitetaan diakoniatyöntekijöiden kokemuksia ja näkemyksiä diakoniatyöhön liittyvistä ajankohtaisista teemoista.

Diakoniabarometri toteutettiin nyt yhdeksännen kerran. Diakoniabarometrin toteuttavat Diakonian tutkimuksen seura, Diakoniatyöntekijöiden Liitto sekä Kirkon diakonia ja sielunhoito.

Barometrin raportin on laatinut diakoni, TM, asiantuntija Titi Gävert kirkkohallituksesta.

Verkkojulkaisu on saatavissa etukäteen median tutustuttavaksi: titi.gavert@evl.fi, p. 050 326 4789

Barometri julkaistaan 23.9. jälkeen SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä