Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Vuoden liikunta-agentti on Haminan seurakunnan pappi Jaana Kivekäs

Julkaistu 10.05.2022

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunta on valinnut Unelmien liikuntapäivänä 10.5. Vuoden 2022 liikunta-agentiksi Haminan seurakunnan papin Jaana Kivekkään.

Liikunta-agentti on osa Liikkuva seurakunta -toimintamallia, jonka avulla liikettä voidaan seurakunnissa lisätä sekä tehdä näkyväksi. Liikunta-agentti on seurakunnan liikuntayhteyshenkilö, jonka tehtävänkuva muodostuu paikallisten tarpeiden kautta oman seurakunnan näköiseksi. Liikkuva seurakunta perustuu kristillisen ihmiskäsityksen kokonaisvaltaisuuteen.

Nyt palkittu Jaana Kivekäs on sisällyttänyt monipuolisesti työhönsä liikunnan eri muotoja. Hän on järjestänyt seurakunnassa muun muassa kiipeilykerhoja, parkour-kerhoja, porrastreenejä ja Hiljaisuuden joogaa. Kivekäs on omalla esimerkillään näyttänyt, miten monipuolisesti voi seurakunnassa liikkua ja liikuttaa.

”Olen todella yllättynyt ja iloinen, että minut valittiin vuoden liikunta-agentiksi. Tämä huomionosoitus on tärkeä koko seurakunnalle. Haminan seurakunnassa nähdään yhdessä liikkumisen arvo ja liikunnan tuomat mahdollisuudet ihmisten kohtaamiseen. Saan käyttää liikunta-agentin tehtäviin työaikaani ja kokeilla uusia tapoja kutsua ihmisiä liikkumaan yhdessä. Tästä suuri kiitos kirkkoherra Anna Kinnuselle ja koko työyhteisölle!  Liikunta-agenttina merkittävää minulle on ollut huomata, miten yhdessä liikkuessa syntyy hyviä ja syviä keskusteluja ja kohtaamisia," Jaana Kivekäs kertoo.

Liikunta-agentteja on kymmeniä eri puolella Suomea.

Kuvia

Lisätietoja: Mikko Mäkelä, Kirkon kasvatus ja perheasiat, p. 050 439 1968, mikko.makela@evl.fi

Unelmien liikuntapäivä

Liikkuva seurakunta