Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Ruotsin kirkko käynnistää ruotsinsuomalaisen nuorisoprojektin

Julkaistu 18.08.2016

Usko, toivo ja unelmat on Ruotsin kirkon uusi projekti, joka tarjoaa nuorille ruotsinsuomalaisille mahdollisuuden syventää oman kulttuuri-identiteetin tuntemusta. Samalla projekti myös vahvistaa Ruotsin kirkon vähemmistötyötä.

Projekti kestää lokakuusta 2016 joulukuuhun 2017. Reilun vuoden ajan 15 nuorta, joilla on ruotsinsuomalainen, meänkielinen tai suomalainen romanitausta, saavat mahdollisuuden perehtyä tarkemmin kulttuuritaustaansa. Osallistujat ovat iältään 15–25-vuotiaita.

"Projektissa on ainutlaatuista, että se kohdistuu toisen ja kolmannen polven ruotsinsuomalaisiin. Kyseessä on Ruotsin suurin vähemmistöryhmä, johon kuuluu puoli miljoonaa ihmistä. Ryhmä on kuitenkin ollut aika näkymätön sekä ryhmän sisällä että ulospäin", sanoo Usko, toivo ja unelmat -projektin vetäjä Kai Latvalehto.

"Erotukseksi ensimmäisen sukupolven ruotsinsuomalaisiin valtaosalla toisen sukupolven ruotsinsuomalaisilla on äidinkielen tasoinen ruotsinkielen taito. Suomalainen tausta vaikuttaa monin erin tavoin, mutta kovinkaan monet eivät ole perehtyneet taustaansa tarkemmin."

Projektiin osallistujat tulevat saamaan mentorikoulutuksen ja pääsevät tuottamaan erilaista inspiraatiomateriaalia. Samalla Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen työ seurakunnissa vahvistuu. Projektiin osallistuu myös joukko vähemmistötaustaisia kulttuuri-ihmisiä, muun muassa muusikko Love Antell ja näyttelijä Tanja Lorentzon.

"Nuorilla vähemmistöryhmillä on oikeus kieleen ja vaikutusvaltaan. Tämä projekti lisää tietoisuutta ja luo verkostoja, jotka kantavat läpi elämän", sanoo Kai Latvalehto.

Lisätietoja:
Martin Larsson, lehdistösihteeri, p. +46 18 16 95 83, martin.larsson@svenskakyrkan.se
Kai Latvalehto, projektijohtaja, +46 730 936 468