Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Jarmo Kokkonen valittu Kirkkohallituksen Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön johtajaksi

Julkaistu 03.03.2022

Kirkkohallituksen virastokollegio valitsi 24.2.2022 kokouksessaan Jarmo Kokkosen Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön johtajan virkaan. Virkaa haki määräaikaan mennessä 11 hakijaa. 

Jarmo Kokkonen on teologian tohtori ja valtiotieteen maisteri. Hän on työskennellyt aiemmin Kirkkohallituksessa Kasvatus ja perheasiat -yksikön johtajana sekä asiantuntijana. Hänellä on myös pitkä kokemus seurakuntatyöstä.

Tehtävä on Kirkkohallituksessa uusi. Toiminnallisen osaston organisaatiouudistus astuu voimaan 1.4.2022. Uudessa organisaatiossa toiminnallisen osaston toinen yksikkö on Diakonia ja yhteiskunta, jota johtaa Kalle Kuusimäki.

Toiminnallisen osaston johtaja, kirkkoneuvos Petri Määttä kertoo, että Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön johtajan tehtävää kohtaan osoitettiin laajaa kiinnostusta.

”Jarmo Kokkonen tuli valituksi monen erinomaisen hakijoiden joukosta. Saimme yksikön johtajaksi kirkon kasvatuksen monipuolisen osaajan, joka tuntee hyvin Kirkkohallituksen toiminnan sekä sen tehtävän kirkon kokonaisuudessa. Jarmo Kokkonen on hoitanut jo menestyksellä määräaikaisia johtajan tehtäviä. Hänellä on laajat verkostot niin kirkossa kuin yhteiskunnassakin, ja hyvä suhteet järjestöihin ja muihin sidosryhmiin.”

”Minulle tämä on monella tapaa unelmatyö”, kertoo Jarmo Kokkonen. ”Haluan olla rakentamassa ihmislähtöistä, avointa ja ennakoivaa kirkkoa, jossa kristillisyys on arjen voimavara ja toivon lähde. Kirkon tärkein tehtävä tänään on toivon ylläpitäminen. Siihen haluan sitoutua.” 

Lisätiedot: 
Petri Määttä, Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtaja, petri.maatta@evl.fi, 040 688 1543
Jarmo Kokkonen, jarmo.kokkonen@evl.fi, 050 5941316

Jarmo Kokkonen.

Kuvassa Jarmo Kokkonen.