Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon ihmisoikeusfoorumi pureutuu lasten ja nuorten terveysoikeuksiin: Lapset ja nuoret pelinappuloina?

Julkaistu 17.02.2022

Kirkon ihmisoikeusfoorumi järjestetään verkossa 1.4.2022. Teemana on ”Lapset ja nuoret pelinappuloina? Terveysoikeudet ja niiden toteutuminen.” Tapahtumassa pohditaan muun muassa mitä ovat lasten ja nuorten terveysoikeudet ja miten ne tällä hetkellä toteutuvat. 

"Pandemia-aika on erityisesti nostanut esiin lasten ja nuorten terveysoikeuksien toteutumisen ongelmat. Terveys on perus- ja ihmisoikeus, jota meidän tulee vahvasti puolustaa. Lisäksi meidän on tärkeä tunnistaa, mistä kaikessa lasten ja nuorten terveysoikeuksissa on kyse: Lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin turvaaminen on meidän kaikkien tulevaisuuden kannalta olennaista", sanoo asiantuntija Minna Rikkinen Kirkkohallituksesta.

Puheenvuoroja tilaisuudessa käyttävät ylitarkastaja Katja Mettinen Lapsiasiainvaltuutetun toimistosta, johtava asiantuntija Esa Iivonen Mannerheimin lastensuojeluliitosta, vammaisnuorisotutkija Reetta Mietola All Youth-hanke Helsingin yliopistosta, varhaisiän musiikkikasvattaja Terhi Hassinen Jyväskylän seurakunnasta, Suvi Viljanen Avartti-säätiöstä ja yhteisöpedagogi Jassin Rezai Monikulttuurikeskus Gloriasta. 

Lisätietoja:
Minna Rikkinen, asiantuntija, Kirkkohallitus, minna.rikkinen@evl.fi, p. 040 688 1622
evl.fi/ihmisoikeusfoorumi