Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon eläkerahasto mukaan aloitteeseen vaatimaan tieteeseen perustuvia päästötavoitteita

Julkaistu 14.10.2020

Kirkon eläkerahasto on liittynyt ilmastoaloitteeseen, jossa mukana olevat noin 20 biljoonan dollarin varoja hallinnoivat sijoittajat kehottavat suurimpia kasvihuonekaasupäästöjä tuottavia yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvia tavoitteita hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, jotta päästöt saadaan nollaan vuosisadan puoliväliin mennessä. Tämä on Pariisin ilmastosopimuksen mukainen tavoite.

Mukana aloitteessa on yhteensä 137 sijoittajaa. Mukana ovat esimerkiksi Ruotsin kirkko, Varma ja joukko suomalaisia varainhoitoyhtiöitä, muun muassa Evli Pankki, Nordea Varainhoito, LähiTapiola Varainhoito ja OP Varainhoito. Voittoa tavoittelemattoman CDP:n (Carbon Disclosure Project) käynnistämässä aloitteessa kannustetaan yhteensä 1800 yritystä, jotka vastaavat neljänneksestä maailmanlaajuisista päästöistä, asettamaan tieteellisiä tavoitteita ja toimimaan CDP:n koordinoimana.

CDP on Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva voittoa tavoittelematon järjestö, joka tukee yrityksiä ja kaupunkeja ilmastonmuutostyöskentelyssä ja siihen liittyvässä raportoimisessa.

Kirkon eläkerahaston sijoitussalkun suuruus oli noin 1,6 miljardia euroa 30.6.2020.

Lisätiedot:
Magdalena Lönnroth, salkunhoitaja ja vastuullisen sijoittamisen päällikkö, p. 050 584 6912