Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Espoon piispanvaalin toisen kierroksen vaalipaneeli on 24.10.

Julkaistu 17.10.2018

Espoon hiippakunnan piispanvaalin toisen kierroksen vaalipaneeli järjestetään keskiviikkona 24. lokakuuta kello 18. Paikka on Urban Mill Espoon Otaniemessä (Betonimiehenkuja 3 E). Paneelin juotavat Suomen Lähetysseuran viestintäjohtaja Iiris Kivimäki ja opetusneuvos Kalevi Virtanen.

Paneeli striimataan ja linkki tulee hiippakunnan sivulle

Vaalin toisella kierroksella ehdokkaina ovat Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, TT, pastori Kaisamari Hintikka ja jumalanpalveluselämän kouluttaja, TT, pastori Juhani Holma. Kaisamari Hintikka sai ensimmäisellä kierroksella 338 ääntä (40,9 %) ja Juhani Holma 173 ääntä (20,9 %).

Vaalin toinen kierros on 1.11.

Vaalin toinen kierros on torstaina 1.11. Vaalikokoukset alkavat kolmessa rovastikunnassa klo 12. Sitä mukaa, kun alustavat äänimäärät rovastikunnissa valmistuvat, niistä tiedotetaan Espoon hiippakunnan ja Suomen ev.lut. kirkon Twitter-tileillä sekä Espoon hiippakunnan Facebook-sivulla.

Kirkon viestintä lähettää mediatiedotteen, kun alustava tulos on selvinnyt, arviolta noin klo 14.

Vaalin voittanut tuleva piispa on median tavattavissa vaalipäivänä klo 16.30 Espoon tuomiokapitulissa (Kirkkokatu 10) järjestettävässä tilaisuudessa.

Uusi piispa vihitään virkaan 10.2.2019 Espoon tuomiokirkossa.

Espoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on noin 950. Äänioikeutetuista puolet on Espoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät.

Lisätietoja vaalista:
lakimiesasessori Sari Anetjärvi, p. 040 588 8317, sari.anetjarvi@evl.fi
Espoon hiippakunta/piispan vaali
Espoon hiippakunta 
Espoon hiippakunnan Twitter 
Suomen ev.lut. kirkon Twitter 
Espoon hiippakunnan Facebook 
Valokuvia ehdokkaista ja vaalipaneeleista: Kirkon kuvapankki