Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Nuoret toivovat kirkolta enemmän tukea

Julkaistu 01.12.2017

Päättyneillä Studia-messuilla yli 1200 nuorta kertoi kirkon standillä ajatuksiaan kirkosta. Vuoden 2018 seurakuntavaalien hengessä järjestetyssä #minunkirkkoni-äänestyksessä nuoret kertoivat mielipiteensä kirkon toiminnasta ja odotuksistaan kirkon työntekijöiltä.

Kyselyn tuloksena selvisi, että osallistujilla on pääosin positiivinen ja avoin suhde kirkkoon. Samalla neljä viidestä vastaajista toivoi, että kirkon työntekijät tukisivat enemmän haastavassa tilanteessa olevia nuoria.

Kirkko näyttäytyy vastaajien mielestä julkisuudessa ja mediassa positiivisesti, mutta lähes puolet vastaajista ajatteli, että sosiaalisessa mediassa kirkon työntekijät voisivat näkyä ja keskustella aktiivisemmin.

Lähes kaikilla vastaajilla on myönteinen kuva jostain kirkon työntekijästä tai vapaaehtoisesta. Kolmannes vastaajista on itse toiminut vapaaehtoistehtävissä, esimerkiksi partiossa tai isosena.

Nuorten oli myös mahdollista vastata avoimeen kysymykseen ja toivoa kirkon työntekijöiltä tai vapaaehtoisilta jotakin. Lähes puolet kirjoittivat terveiset kirkon edustajille. Suurimmassa osassa vastauksia toivottiin avoimuutta, avarakatseisuutta ja positiivista asennetta. Samoin toivottiin toimintaa nuorille ja aktiivisempaa otetta kouluissa ja oppilaitoksissa. Moni toivoi edelleen tukea heille, joiden elämässä ei mene hyvin. Lisäksi toivottiin vahvempaa näkyvyyttä kirkon arvoista ja toiminnasta sekä aktiivista keskustelua yhteiskunnallisista asioista.

Studia-messuille osallistuu vuosittain noin 14 000 nuorta, pääosin lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista.

Lisätietoja:
Oppilaitostyön asiantuntija Laura Arikka, Kirkkohallitus, laura.arikka@evl.fi