Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Folktingetin ansiomitali kirkkoneuvos Pekka Huokunalle

Julkaistu 06.11.2017

Folktinget on myöntänyt kirkkoneuvos Pekka Huokunalle ruotsalaisuuden päivänä ansiomitalin. Ansiomitali myönnetään vuosittain henkilölle, joka on antanut merkittävän panoksen työlle ruotsinkielisen väestön ja kulttuurin hyväksi Suomessa.

Folktingetin perusteluissa todetaan, että kirkkoneuvos Huokuna on päämäärätietoisesti puolustanut ruotsin kielen asemaa Kirkkohallituksessa ja kirkossa työskentelemällä molemmilla virallisilla kielillä.

Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajana Huokuna on perusteluiden mukaan osoittanut suurta ymmärrystä kielellisen vähemmistön tarpeille ja tehnyt erityisratkaisuja taatakseen elinvoimaisen ruotsinkielisen kirkollisen työn.

Huokuna pyrkii sekä kirjoittamaan että puhumaan ruotsia ruotsinkielisten kanssa työskennellessään. Hän myös arvostaa pohjoismaista yhteistyötä ja pitää tiiviisti yllä yhteyksiä pohjoismaisiin sisarkirkkoihin.

Pekka Huokuna on toiminut Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajana vuodesta 2009. Aiemmin hän toimi Mikkelin maalaiskunnan kirkkoherrana sekä lääninrovastina Mikkelin hiippakunnassa. Vuosina 2000–2004 hän toimi kirkolliskokousedustajana ja vuosina 2008–2009 edustajana Kirkkohallituksen täysistunnossa. Huokuna valittiin Vuoden papiksi vuonna 2008. Hän on kirjoittanut useita hengellisiä lauluja, myös reformaation merkkivuoden tiimoilta.

FolktingetinLinkki avautuu uudessa välilehdessä päätehtävä on toimia Suomessa ruotsin kielen aseman turvaamiseksi. Se tarkoittaa myös työskentelyä elävän kaksikielisyyden ja suvaitsevaisen kieli-ilmapiirin puolesta. 

 pekka-huokuna