Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkko vahvasti läsnä SuomiAreenassa 2017 – Muutosterassi auttaa arjen huolissa

Julkaistu 02.05.2017

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänä vuonna vahvasti läsnä Porin SuomiAreenassa. Viisisataavuotisen reformaation merkkivuonna jokaisen on mahdollista päästä pohtimaan, miten rakennetaan yhdessä hyvä tulevaisuus.

Viisisataavuotiasta reformaatiota ja satavuotiasta Suomea muistetaan SuomiAreenassa ratkaisukeskeisesti ja tulevaisuuteen katsoen: Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -juhlavuosi pystyttävät Poriin Muutosterassin. Terassille jokainen on tervetullut tuomaan oman muutostoiveensa ja antamaan oman ideansa yhteisen hyvän edistämiseksi. Jokainen muutostoive käsitellään ja niiden teemoista keskustellaan SuomiAreenan aikana.

Muutosterassi on avoinna yötä päivää, koko SuomiAreenan ajan, 10.–14.7.2017, yhteensä 100 tuntia. Paikalla on siis koko ajan tavattavissa kirkon työntekijöitä.

"Terassille voi tuoda oman arkisen huolensa ja oman toivonsa muutoksesta. Pyrimme yhdessä löytämään tien siihen, että toive muuttuisi toiminnaksi ja että haasteeseen löytyisi ratkaisu. Me teemme Porissa yhdessä oman aikamme reformaatiota ja rakennamme Suomen parempaa tulevaisuutta”, kertoo Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala

Kahdeksan evankelis-luterilaista piispaa mukana

Kirkon vahva läsnäolo näkyy tänä vuonna myös siinä, että Muutosterassilla ja muissa SuomiAreenan tapahtumissa mukana on kahdeksan evankelis-luterilaisen kirkon piispaa. Maanantaina, tiistaina ja torstaina vietetään Keski-Porin kirkossa klo 19 piispan iltahetkeä, jossa piispat keskustelevat eri alojen vaikuttajien kanssa. Piispat ovat mukana myös muun muassa Kirkon järjestöjen teltalla Kansalaistorilla päivittäin klo 10 nautittavilla kahveilla sekä perinteisessä viini- ja virsi-illassa tiistaina 11.7.

Keskiviikkoiltana 12.7. Keski-Porin kirkossa kuullaan säveltäjä Heikki Sarmannon ja yhdysvaltalaisen kirjailijan Kim Richin yhteistyön tulos, John the Baptist Oratorio. Nykyaikaan sijoitettu kaksinäytöksinen musiikkidraama on rosoinen kertomus aikansa edelläkulkijasta Johannes Kastajasta, tehtävästä, totuudesta, vallasta, anteeksiannosta ja elämän tarkoituksesta. Teos on sävelletty kuorolle, orkesterille ja yhdeksälle solistille.

Paneeleissa esillä luterilaisuus ja uskontojen välinen yhteistyö

Maanantaina 10.7. kirkko järjestää uskontoaiheisen paneelin Rauha, rasismi, radikalisoituminen – uskontojen rooli yhteiskunnassa? Globalisoituvassa maailmassa aikaisemmin etäiseltäkin tuntuneet tapahtumat heijastuvat nykyään Suomeen ja herää kysymys, tuovatko uskonnot turvaa vai turvallisuusuhkaa. Muun muassa piispa Kaarlo Kalliala, sisäministeri Paula Risikko sekä Lähi-idän asiantuntija Hussein Al-Taee CMI:sta pohtivat, miten voimme edistää uskontojen yhteistyötä Suomessa ja mikä merkitys uskontojen yhteistyöllä on yhteiskuntarauhan edistämisessä.

Suomalainen luterilaisuus on keskiössä keskiviikon 12.7. paneelissa, jossa keskustelijoina ovat muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen, valtakunnansovittelija Minna Helle sekä Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson. Miten luterilaiset arvot näkyvät tämän päivän Suomessa, ja millaista reformaatiota tarvitaan juuri nyt?

Kirkon koko SuomiAreena-ohjelma osoitteessa evl.fi/suomiareena

#armoa2017 #suomi100 #suomiareena

Lisätietoja: tiedotuspäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, puh. 040 688 1421