Hyppää sisältöön
Mustalla fontilla sana MURTUMA.

Murtuma-keskustelut

Murtuma on kohta, jossa on tärkeää pysähtyä suunnan tarkistamiseksi. Murtuma on myös keskustelusarja, jossa kirkon edustajat kutsuvat mukaan keskustelijoita yhteiskunnan eri kulmilta. Tavoitteena on rohkaista rakentamaan yhteiskuntaa ja tulevaisuutta.  

Seuraava Murtuma-keskustelu käydään Kirkon yhteiskuntapäivillä 25.9.2021

Kirkon yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja toimijuudesta 25.9. klo 13.0013.45 keskustelua johtavat arkkipiispa Tapio Luoma ja Horisontti-ohjelman toimittaja Hilkka Nevala. Keskustelussa ovat mukana kehitystalouden asiantuntija Niko Humalisto, pastori ja entinen kansanedustaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto sekä politiikantutkija Hanna Wass .

Virtuaalisten yhteiskuntapäivien Murtumassa keskustellaan mm. millainen yhteiskunnallinen vaikuttaja Suomen ev.lut. kirkko on, ja millainen se voisi olla. Mitkä ovat ne vaikuttamisen keinot, joita kirkko voi yhteiskunnallisessa keskustelussa käyttää? Miten kirkon pitäisi osallistua poliittiseen keskusteluun? Entä mitä vaatimuksia tulevaisuus asettaa kirkolle?

 

Kirkon yhteiskuntapäivät 23.25.9.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Aiemmat Murtuma-keskustelut:

15.9.2021 Piispa Kaisamari Hintikan kutsuma Murtuma-keskustelu: Ihminen ja elonkirjo

Espoon piispa Kaisamari Hintikka kutsui kanssaan Murtuma-keskusteluun 15.9. Elävä Itämeri -säätiön perustajan  Ilkka Herlinin sekä meteorologi, tutkija ja yliopiston lehtori Laura Riuttasen Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksesta. Fasilitaattorina toimi viestinnän valmentaja ja tietokirjailija Katleena Kortesuo. Kaikkia keskustelijoita yhdistää huoli luonnosta, ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista. Keskustelun otsikkona on Ihminen ja elonkirjo.

Keskustelun tallenne on katsottavissa Kirkon kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Youtubessa 

24.8.2020 Arkkipiispa Tapio Luoman kutsuma Murtuma-keskustelu: Haavoittuvuus, merkityksellisyys ja henkisyyden tarve

Arkkipiispa Tapio Luoma kutsui ensimmäisen Murtuma-keskustelun Turun tuomiokirkkoon elokuussa 2020. Hänen kanssaan yhteiskunnan tulevaisuuden suunnasta ja hyvästä elämästä keskustelivat toimittaja, ohjaaja Ina Mikkola, kirjailija, rap-artisti Karri Miettinen eli Paleface, tietokirjailija ja viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola sekä tulevaisuudentutkija, Demos Helsingin perustaja Aleksi Neuvonen.

Keskustelussa teemoina olivat haavoittuvuus, merkityksellisyys ja henkisyyden tarve. Miten voisimme rakentaa yhteiskuntaa ja tulevaisuutta toivon näkökulmasta? 

Keskustelun tallenne on katsottavissa Kirkon kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Youtubessa.