Hyppää sisältöön

Diakonia auttaa koronaepidemian aikana 

Seurakuntien diakoniatyöntekijät auttavat ja tukevat ihmisiä erilaisissa arjen haasteissa myös koronavirusepidemian aikana. Apua ja tukea tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä oman asuinkunnan seurakuntaan, jonka diakoniatyöntekijä auttaa ja ohjaa tarvittaessa muihin paikallisiin auttajatahoihin. Oman seurakunnan voi hakea seurakunnan nimellä tai omalla kotisoitteellaan.

Kirkko on vahvistanut diakonista toimintaansa, jotta etenkin haavoittuvimmassa asemassa olevien terveys ja hyvinvointi voidaan turvata. Diakoniatyön merkitys korostuu myös koronakriisin keskellä siinä, että työntekijät pystyvät paitsi kuuntelemaan myös ohjaamaan ihmisiä yhteiskunnan tarjoaman avun ja tuen lähteille.

Monilla paikkakunnilla on esimerkiksi soitettu kaikille yli 80-vuotiaille ja kysytty, miten he jaksavat ja minkälaista apua he tarvitsevat. Koronakriisin luonteen vuoksi toiminnan painopiste on ikäihmisten auttamisessa ja erityisen haavoittuvassa asemassa olevien kuten asunnottomien, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisessa.

Diakoniasta saa apua akuuttiin taloudelliseen ahdinkoon sekä tietoa ruoka-avun jakelusta. Myös yksinäisyyteen löytyy helpotusta. Diakonia opastaa parisuhdeväkivaltaa kohdanneita.

Diakonia jakaa koronatilanteeseen liittyviä uutisia sosiaalisessa mediassa erityisesti Diakonian ja sielunhoidon yksikön Facebook-ryhmässä ja Twitterissä. Toivon merkkejä jaetaan myös Diakonia+-verkkolehdessä.

Blogeja ja puheenvuoroja: 

Ylivelkaantumisen estoon tarjolla monenlaisia keinoja
Vapaaehtoista auttamista koronan keskellä
Toivon merkkejä koronakriisin keskellä
Pysymmekö samassa veneessä?

Artikkeleja ja uutisia: 

Ruoka-avun hakijamäärä kaksinkertaistunut
Diakoniassa painottuu etsivä työ koronakriisin aikana
Kirkko on ihmisten tukena poikkeusoloissa