Nainen, jolla on yllään huppari, jonka selässä on SuomiAreena-logo.

Kirkko mukana SuomiAreenalla
15.–19.7.2019

SuomiAreena-logoKirkko on jälleen mukana Porin SuomiAreenalla. Ohjelman teemana on uskonto ja kristillisyys tulevaisuuden yhteiskunnassa. Keskustelun painopisteitä ovat nuoret tulevaisuuden tekijöinä sekä se, kuinka uskonto-osaaminen voisi toimia katsomusten välisen yhteisymmärryksen perustana.

Teemaan pureudutaan perjantaina Älä tallaa toisen pyhää -paneelikeskustelussa, jossa pohditaan katsomuskasvatuksen ja uskonnonopetuksen merkitystä ja tulevaisuutta. Erilainen mingle -tapahtumassa maanantaina luvassa on tutustumista, keskustelua, kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja ja herkullista hävikkiruokaa. Piispan iltahetki -tilaisuuksissa piispat keskustelevat ajankohtaisista aiheista mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Piispojen kanssa voi pistäytyä myös torikahveille maanantaista torstaihin klo 10. Kirkon teltalla Kansalaistorilla pohditaan kastetta ja kummiutta, ja lapsille on järjestetty mukavaa tekemistä. 

Iltahetki -tilaisuuksissa parannetaan maailmaa piispojen kanssa

Aiemmilta vuosilta tutut Piispan iltahetki -keskustelutilaisuudet kokoavat liudan mielenkiintoisia vieraita piispojen haastateltaviksi Keski-Porin kirkkoon. Maanantaina klo 20 Tampereen piispa Matti Repo sekä Manse-rockin tähdet Mikko Alatalo ja Juha Torvinen pohtivat musiikin merkitystä vaikuttamisen välineenä Voiko soittamalla kitaraa parantaa maailmaa? -iltahetkessä. Tiistaina klo 19 arkkipiispa Tapio Luoman kanssa Ei koulua vaan elämää varten? -nimiseen iltahetkeen keskustelemaan saapuu Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Keskiviikkona klo 19 Luovuus ja kasvu – lapsesta lähtöisin -teemasta keskustelevat Lapuan piispa Simo Peura ja lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Torstaina klo 19 Onnistumisen toivo -iltahetkessä Helsingin piispa Teemu Laajasalo, tekoälytutkija ja -yrittäjä Maria Ritola sekä mobiilipelien kehittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka pohtivat, miksi onnistumisen toivo on tärkeämpää kuin epäonnistumisen pelko.

Katso päiväkohtainen ohjelma tästä

Kuvia SuomiAreenalta

Arkkipiispa Tapio Luoma kumartuneena lastenrattaiden eteen keskustelemaan pienen lapsen ja hänen äitinsä kanssa.

Arkkipiispa Tapio Luoma SuomiAreenan Kansalaistorilla.

 

Mikko Alatalo ja Tampereen hiippakunnan Piispa Matti Repo jammailemassa Keski-Porin kirkossa Voiko soittamalla kitaraa parantaa maailmaa? -iltahetkessä.

Mikko Alatalo ja Tampereen piispa Matti Repo Voiko soittamalla kitaraa parantaa maailmaa? -iltahetkessä Keski-Porin kirkossa.

 

Kuvassa on Nuori kirkko ry:n Enemmän kuin unelma onnesta - sukellus nuorten osallisuuteen Suomessa -paneelikeskustelun osallistujat.

Nuori kirkko ry:n paneelikeskustelu Enemmän kuin unelma onnesta – Sukellus nuorten osallisuuteen Suomessa.

 

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo Torivartissa Rita Strömmerin haastateltavana.

Tampereen piispa Matti Repo Torivartissa Rita Strömmerin haastateltavana.