Hyppää sisältöön

Seurakuntien toiminta

 

Seurakunnan toiminnan ydin on sunnuntain jumalanpalvelus. Seurakunnat järjestävät paljon tapahtumia ja toimintaa kaikenikäisille. Seurakunnasta saa apua elämän kriisitilanteissa.

 

Sunnuntain jumalanpalveluksen lisäksi voidaan pitää muita jumalanpalveluksia kuten viikkomessuja ja sanajumalanpalveluksia.

 

Seurakunnissa järjestetään tapahtumia kaikenikäisille esimerkiksi iltatapahtumia kirkossa ja seurakuntatalolla, musiikkitapahtumia, kuoro- ja musiikkitoimintaa, lähetyspiirejä sekä diakoniaan liittyvää vapaaehtoistyötä.

 

Lapsille ja nuorille seurakunnat järjestävät päiväkerhoja, pyhäkouluja, varhaisnuorten kerhoja ja omaa musiikkitoimintaa. Rippikoulun jälkeen monissa seurakunnissa on nuorille tarjolla muun muassa illanviettoja, retkiä ja leirejä. Isoskoulutus kiinnostaa monia nuoria rippikoulun jälkeen. 

 

Seurakunta tarjoaa tukea

 

Seurakuntien perheneuvonta auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa ja kriisitilanteissa. Perheneuvonnalle on kova kysyntä. Perheille ja aviopareille järjestetään myös leirejä ja kursseja. Seurakuntien diakoniatyöntekijät auttavat taloudellisten vaikeuksien kohdanneita ihmisiä.

 

Senioreille seurakunnat järjestävät esimerkiksi raamattupiirejä, kerhoja ja retkiä.

Seurakunnat osallistuvat lähetystyöhön järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla sitä rahallisesti. Seurakunnilla on maailmalla omaa nimikkolähettitoimintaa.

Seurakuntien vapaaehtoistyössä on mukana tuhansia vapaaehtoisia. Suurin vapaaehtoistempaus on valtakunnallinen YhteisvastuukeräysLinkki avautuu uudessa välilehdessä, johon osallistuu suuri joukko vapaaehtoisia kerääjiä.

Voit osallistua myös muidenkin kuin oman seurakuntasi toimintaan. 

Pappi valmistelee ehtoollisen jakamista kirkossa.