Hyppää sisältöön

Opas omannäköisiin ristiäisiin

Vauvan ensimmäinen juhla – opas omannäköisiin ristiäisiin on kaste ja kummius -teemainen vihkonen, jota voi tilata seurakuntien käyttöön. Ristiäisopas sopii hyvin jaettavaksi esim. neuvolayhteistyössä, perhekerhoissa ja kohderyhmää tavoittavissa tapahtumissa tai lähetettäväksi perheisiin, joihin syntyy lapsi.

 

 

Ristäisoppaassa tuodaan esille ristiäisiin liittyviä kokemuksia ja kasteen merkitystä vertaistarinoiden, ihmisten kokemusten ja visuaalisen viestinnän keinoin. Oppaassa on myös paljon käytännön tietoa ristiäisten järjestelyistä. Tavoitteena on vahvistaa positiivisia mielikuvia kasteesta ja tuoda esiin kasteen merkitystä ja kirkon sanomaa kohderyhmän kielellä. Lukijaa ohjataan myös hakemaan lisää tietoa kasteesta kaste.fi-sivuilta.

Kirkkohallitus tuotti ristiäisoppaan vuonna 2019 yhdessä Sanoma Oy:n, Vauvan toimituksen ja seurakuntien kanssa. Oppaaseen on tehty päivityksiä vuonna 2022.

Liitteen pääkohderyhmänä ovat ensimmäisen vauvansa saaneet tai odottavat vanhemmat, erityisesti äidit. Laajempana kohderyhmänä kummit ja muut ristiäisiin osallistuvat sekä nuoret perheelliset ja perheestä haaveilevat. Sisällöissä on haluttu puhutella monenlaisia perheitä ja kielessä ja kuvituksessa on pyritty pois ydinperheajattelusta ja muista stereotypioista. Sisältöjä on kohdennettu niille, joille kastepäätös ei ole itsestään selvä ja jotka pohtivat perusteluja kasteen valitsemiselle.

Seurakunnat voivat tilata ristiäisopasta 100 kpl erissä Granolta: Opas omannäköisiin ristiäisiin (893169) - Kirkkohallitus (mygrano.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Oppaasta on mahdollista edelleen tilata myös takasivultaan seurakunnalle räätälöity versioLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: henna.ahlfors@evl.fi, p. 050 326 9012

Päivitetty