Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kyrkans samtalstjänst öppen också under sommaren

Publicerad 13.06.2022

Under sommarmånaderna håller Kyrkans samtalstjänsts telefonjour öppet som vanligt. Samtalstjänsten är öppen varje kväll klockan 20-23 och det går bra att ta kontakt då bekymren tynger.

Samtalstjänstens chatt är öppen måndag till torsdag klockan 19-21 fram till midsommar. Sedan håller chatten stängt från midsommar och hela juli månad. Chatten öppnar igen den 1 augusti. Under tiden chatten på samtalstjänsten är stängd finns det andra nationella chattforum som erbjuder service på svenska för unga och unga vuxna. Vilka chattjänster eller stödtelefoner som är öppna ser man via Ung infos chattkalender

Kyrkans samtalstjänsts nätjour är öppen hela sommaren och svarar i regel inom 1-2 dagar.

De vanligaste samtalsämnena är sådant som rör relationer, välmående, arbete och studier. Sakkunnig Maria Sten som ansvarar för kyrkans svenska samtalstjänst säger att allt flera människor har tagit kontakt via telefonjouren på sistone.

Kyrkans samtalstjänsts olika kanaler är öppna för alla åldrar. De som har jour är utbildade frivilliga och har tystnadsplikt.

Mera information: sakkunnig i själavård och jämställdhet Maria Sten, Kyrkostyrelsen, maria.sten@evl.fi, tfn 050 408 6030
Kyrkans samtalstjänst 
Ung infos chatt- och telefonkalender