Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Walk in-terapin och skejtstapeln vid Gamla kyrkan i Tammerfors får priset Vuoden Erkkateko

Publicerad 18.05.2022

Walk in-terapin och Skeittitapuli (ung. Skejtstapeln) vid Gamla kyrkan i Tammerfors får pris för årets handling inom kyrkans specialungdomsarbete, Vuoden Erkkateko 2022. Priset beviljades av Kyrkans specialungdomsarbete.

Walk in-terapin är en lågtröskelterapi som riktar sig till unga och det går att komma till terapin utan tidsbokning och anonymt. Skejtstapeln är å sin sida ett projekt som skejtföreningen Kaarikoirat ry och Gamla kyrkan i Tammerfors ordnar tillsammans i Gamla kyrkans klockstapel. Vid skejtstapeln kan man serva sin skejtbräda och själv ta igen sig en stund i gott sällskap. Skejtstapeln har möjliggjorts med stöd av Tammerfors stads ungdomsgaranti.

I prismotiveringarna säger man att Tammerfors kyrkliga samfällighets konkreta, nyskapande arbetsformer som motverkar utanförskap och sker i samarbete med andra aktörer är progressiva också på nationell nivå. Gamla kyrkans sätt att öppet samarbeta så att ingen blir ensam förtjänar enligt prismotiveringarna uppmärksamhet och tack.

Biskop Matti Repo delar ut priset Vuoden Erkkateko i Näsialen i Tammerfors församlingars hus på onsdag 25.5.klockan 15.30.

Bilder från Skeittitapuli 

Mera information: Kyrkostyrelsens sakkunniga inom specialungdomsarbete Mikko Mäkelä, tfn 050 439 1968