Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kyrkan deltar i Helsingfors bokmässa – bjuder på samtal om sjukdom, beroende och konspirationsteorier

Publicerad 26.10.2021

Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland medverkar i Helsingfors bokmässa 28-31 oktober. I samarbete med de finlandssvenska förlagen inbjuder kyrkan till samtal om till exempel porrberoende, konspirationsteorier kring vaccin och känslor i en familj som drabbas av cancer. Samtalen förs på de finlandssvenska scenerna Fiskehamnen och Blåbärslandet. Mässbesökarna är välkomna till kyrkans monter (7 G 99) som finns i anslutning till de finlandssvenska kvarteren.

I ett samtal på torsdag 28 oktober klockan 17 på scenen Fiskehamnen diskuteras vad som händer i en familj där en medlem drabbas av obotlig cancer. I samtalet som också strömmas via Yle Arenan medverkar dekanus Fritjof Sahlström, Åbo Akademi, läraren och sakkunnig  Helena Salenius och prästen Sara Grönqvist från Kyrkans samtalstjänst. På fredag 29.10 klockan 16.30 möts författaren Mathias Rosenlund, som skrivit en bok om en ung man som blir porrberoende, författaren och prästen Katarina Gäddnäs och skolkurator Henna Liljeström i ett samtal om porrberoende.

I höst utkommer en bok med andakter som sänts i Yle Vega. Radioredaktören Hedvig Långbacka samtalar på söndag 31.10 klockan 14 på scenen Blåbärslandet med andaktsredaktörerna Jani Edström och Karin Erlandsson kring frågan om det går att vara djupt personlig i radion. Den dagsaktuella frågan om vaccin, konspirationsteorier och vem och vad vi kan lita på lyfts i ett samtal på scenen Fiskehamnen söndag klockan 15, med bland andra direktor Sixten Ekstrand och innehållschef Jonas Jungar från Svenska Yle.

Mera information:
sakkunnig i vuxenarbete och kultur, Maria Sten, Kyrkostyrelsen, maria.sten@evl.fi, tfn 050 408 6030
Kyrkans program på bokmässan