Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Biskoparna i sin påskhälsning: Tillsammans klarar vi det här

Publicerad 29.03.2021

Biskoparna i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland konstaterar i sin gemensamma påskhälsning i coronatid att hoppet föds när vi gör något gott. ”Vi kan alla göra gott och sprida hopp till våra medmänniskor. Tillsammans klarar vi oss genom det här”, uppmuntrar biskoparna.

De påminner om Jesus fridsönskan till de uppskrämda lärjungarna. I sin bön minns biskoparna dem som lider av pandemin och dem som hjälper och bär ansvar.

 

Biskoparnas påskhälsning i sin helhet som bilaga och nedan.

Frid åt er alla!

Påskens stämningar ändrar snabbt. På palmsöndagen rider Jesus in i Jerusalem med ett jublande följe men redan på fredagen hänger han på korset. På långfredagen tycks alla förväntningar och förhoppningar försvinna.

Efter att Jesus hade satts i graven samlas de uppskrämda lärjungarna: Vad händer med oss nu? För säkerhets skull låser de dörrarna. Men den uppståndne Kristus kommer till dem och säger: Frid åt er alla!

Jesus budskap till de uppskrämda är frid.

Då vi firar påsk 2021 hör vi Jesus ord. ”Frid åt er alla!” Han har mött människans lidande och går med oss.

Under stilla veckan minns vi våra nära. Vi minns dem som känner ångest inför den globala pandemin eller som lider av pandemins påverkan. Vi ber för dem som hjälper sjuka eller bär ansvar för säkerheten.

Hoppet föds också när vi gör något. Vi kan alla göra gott och sprida hopp till våra medmänniskor. Tillsammans klarar vi oss genom det här.

På påsken gläds vi över Jesus uppståndelse. Vi önskar varandra: ”Frid!”

Stilla veckan 2021

Biskoparna i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland

Bilagor till nyheten