Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Björn Wallén avgår som direktor för Lärkkulla

Publicerad 29.09.2020

Lärkkulla-stiftelsens direktor Björn Wallén avgår på egen begäran från och med årsskiftet för att övergå till andra arbetsuppdrag.

– Jag har jobbat inom den fria bildningen i snart 35 år, varav nästan 20 år på Lärkkulla. Det har varit fint att kryssa i ekonomisk motvind och samtidigt tillsammans med kollegerna uppleva medvind och meningsfullhet i själva verksamheten, sammanfattar Wallén.

Lärkkullastiftelsens styrelseordförande Sixten Ekstrand säger att Björn Wallén har gjort ett gott arbete som direktor trots att ekonomin varit utmanande.
– Samtidigt har jag full förståelse för att han vill gå vidare i sin karriär inom den fria bildningssektorn. Lärkkullastyrelsen kommer under hösten att diskutera hur arbetet på Lärkkulla organiseras. Den pågående covid-19 pandemin påverkar också utbildningssektorn och styrelsen måste även beakta dess effekter för Lärkkulla, säger Ekstrand.

Björn Wallén har varit direktor på Lärkkulla sedan början av april 2014. Han var också lärare och utbildningschef på Lärkkulla under åren 1986-1998.

Bifogat finns ett fotografi på Björn Wallén.

www.larkkulla.net