Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kyrkans nya tjänst Rakkausklinikka och aktuellt inom familjerådgivningen presenteras på en pressträff på distans 22.4

Publicerad 21.04.2020

onsdag 22 april klockan 9-10 hålls en medieträff på distans där kyrkans nya webbtjänst Rakkausklinikka presenteras. Rakkausklinikka är en nyöppnad tjänst som Evangelisk-lutherska kyrkan erbjuder via A-lehdets plattformen Terve.fi.

Undantagstillståndet och isoleringen i hemmen medför allt större utmaningar för parförhållandet och familjen. I den nya rådgivningstjänsten erbjuder kyrkans familjerådgivare stöd och nya infallsvinklar på frågor och problem kring parrelationen. Rakkausklinikka verkar på Terve.fi som är en webbtjänst inom hälsa och välfärd och den nya tjänsten finns på webbadressen https://www.terve.fi/teemat/rakkausklinikka

Vid medietillfället berättas också hur det aktuella läget och behoven inom kyrkans familjerådgivning ser ut; vad man på fältet och tillsammans med olika aktörer har lagt märke till.

I pressträffen deltar från kyrkans sida ledande sakkunniga Sari-Annika Pettinen och Henna Ahlfors på Kyrkostyrelsen, familjerådgivarna Nina Kauppinen och Pekka Puukko, och från A-ledets sida chefredaktör Mari Paalosalo-Jussinmäki. Genom att anmäla dig får du en kalenderinbjudan till tillfället.
Anmälan: henna.ahlfors@evl.fi

Det går också att ansluta till medieträffen via den här länken utan förhandsanmälan, men då är det inte säkert att det går att delta i tillfällets chattdiskussion.

Läs mer om den nya tjänsten och medieträffen i den finska notisen Koronakriisi nostaa esiin parisuhteen ongelmia – Kirkon uusi neuvontapalvelu Rakkausklinikka tarjoaa tukea ja uusia näkökulmia.