Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kampanj uppmanar oss att berömma varandra i utmanande tider

Publicerad 08.04.2020

Kyrkans familjearbete har startat en utmaning för att visa uppskattning i sociala medier. Kampanjen #peppadinpartner (på finska #kehukumppania) uppmanar oss att säga tack och ge varandra beröm. Kampanjen startade på onsdag 8 april och pågår till maj.

Under utmanande tider, som den här coronavåren är i många familjer och parförhållanden, är det viktigt att visa varandra uppskattning. Därför är det en bra tid för den här kampanjen just nu.

– Tillsammans kan vi stärka det som är bra i parrelationen, stöda och vara förlåtande gentemot varandra. Det kostar inget att ge positiv respons, att säga tack eller berömma sin partner. Nu är en bra tid att tillsammans koncentrera sig på det goda i vardagen, säger Liisa Välilä, sakkunnig i frågor om parförhållanden och familj på Kyrkostyrelsen.

– Ett gott ord bär långt och ger kraft att fortsätta, påminner Maria Sten, sakkunnig inom vuxenarbete och kultur på Kyrkostyrelsen.

Kyrkan vill nu uppmana oss alla att peppa varandra och dela beröm och tack under hashtaggen #peppadinpartner i sociala medier.

Läs mer om utmaningen #peppadinpartner på kyrkans webbplats evl.fi. Där finns också bilder som kan användas i sociala medier.

Den finska utmaningen #kehukumppania gjordes första gången på finska för fem år sedan och fick då ett gott mottagande. I vår körs kampanjen för första gången på svenska.

Mera information:
Maria Sten, sakkunnig inom vuxenarbete och kultur, tfn 050 408 6030
Liisa Välilä, sakkunnig sakkunnig i frågor om parförhållanden och familj, tfn 040 688 1567
Sari-Annika Pettinen, ledande sakkunnig i familjefrågor och familjerådgivning, tfn 040 688 1592
evl.fi/peppadinpartner