Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Fredrik Smulter är kyrkans motionsfadder i maj

Publicerad 20.05.2016

Fyrfaldige världsmästaren i bänkpress Fredrik ”Freddi” Smulter är den senaste av kyrkans motionsfaddrar som vill uppmuntra finländarna till en mera rörlig livsstil. Kyrkan har varit en del av hans barndom och ungdom, nu vill han ge något tillbaka.

– Jag uppmanar alla unga att röra på sig och idrotta. Inte bara för den fysiska nyttan utan också för att idrott är ett bra sätt att få respekt och lära sig respektera andra, säger Smulter.

Fredrik ”Freddi” Smulter blev världsmästare i bänkpress åren 2009, 2012, 2014 och 2015. Han bor i Malax, där han också varit förtroendevald i församlingen. Smulter är gift och har två barn. Till vardags arbetar han som väktare i Vasa.

Gemenskap gör livet lite lättare

Den frivilliga fadderns uppgift är att vara ambassadör för en mera rörlig församling. Det viktigaste är att uppmuntra och inspirera till glädje i motion och idrott.

Smulter tycker att idrott inte bara handlar om den fysiska hälsan utan också om sinnesro.

– Det är bra för psyket att idrotta. Det är viktigt att höra någonstans oavsett om det är en församling eller en idrottsklubb; att ha ett gäng, en klubb, en församling att känna sig hemma i, framhåller han.

– Att få höra till en klubb eller en gemenskap gör livet lite bättre och lite lättare.

En videohälsning från Fredrik ”Freddi” Smulter

Projektet Församling i rörelse genomförs med stöd av tipsmedel från undervisnings- och kulturministeriet 2014-2016. Finlands KFUM:s idrottsförbunds och kyrkostyrelsens samarbetspartners är Valo, Suomen Icehearts, Suomen Latu och Invalidförbundet som en del av kyrkans tillgänglighetsprogram.

Församling i rörelse på Facebook

Webbplatsen Församling i rörelse (på finska)

Publiceringsfria bilder av Fredrik Smulter finns i kyrkans bildbank; http://kuvapankki.evl.fi/. Kryssa för i rutan "Hyväksyn käyttöehdot" och klicka på "Ohita kirjautuminen". Sök på Fredrik Smulter eller motionsfadder.