Hyppää sisältöön

Hengellinen tuki

Suurin osa maahanmuuttajista on taustaltaan kristittyjä, mutta harva heistä on luterilainen. Monet löytävätkin tutun kirkkokunnan tai kristillisen yhteisön myös Suomesta. Kaikilla paikkakunnilla ei kuitenkaan löydy omaa kristillistä yhteisöä, jolloin luonnollinen paikka toimia on luterilainen seurakunta.

Kirkon jäseneksi voi liittyä Suomen kansalainen sekä ulkomaalainen, jolla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa. Suomessa asuva, kotikuntaa vailla oleva ulkomaalainen voi liittyä kirkon jäseneksi, jos hän on osallistunut seurakunnan toimintaan kolmen kuukauden ajan. ((KL 1:3§) - 8.11.2013/797)

Maahanmuuttajatyö on luonteeltaan usein ekumeenista, jolloin kokoontumisia voidaan järjestää yhteistyössä eri kristillisten yhteisöjen kanssa.

On hyvä, että hengellistä tukea on saatavilla omalla kielellä. Lisäksi tarvitaan kristittyjen yhteyttä, joka syntyy, kun seurakunta on yhdessä koolla.

Tervetuloa seurakuntaan

Voit toivottaa muunkielisen seurakuntalaisen tervetulleeksi seurakuntaan käyttämällä Seurakunnat ja maahanmuuttajat -välilehdeltä löytyviä Tervetuloa seurakuntaan -esitteitä.

Erikielisiä messukaavoja

Kirkkohallitus on tuottanut erikielisiä messukaavoja seurakuntien ja kristillisten järjestöjen käyttöön. Ne ovat sovellettavissa omiin tarpeisiin. Englanninkielistä liturgista materiaalia löytyy kootusti täältä.

Katekismuksia eri kielillä

Voit tilata katekismuksen eri kieliversioita Arja Kunnalalta (arja.kunnala@evl.fi) p. 0503525723

Selkokieli avuksi

Selkokieli toimii hyvin myös maahanmuuttajatyön apuvälineenä. Evankeliumikirjan selkomukautukset ovat hyvä lähtökohta silloin, kun kielitaito on vielä auttava.

Esite kristinuskosta

Kirkkohallituksen julkaisuissa on 19 eri kielellä "Rauhaa" -esite. Sisältönä on mm. uskontunnustus, Isä meidän, kymmenen käskyä sekä lyhyt selostus jumalanpalveluksesta. Siinä on myös tilaa oman seurakunnan infolle. Liitteistä löytyvät erikieliset versiot.

Päivitetty