Hyppää sisältöön

Saamelaistyö

Löydät täältä tietoa kirkon saamelaistyöstä.

Kirkon saamelaistyö

Kirkon saamelaistyötä koko Suomen alueella koordinoi Erva Niittyvuopio, jonka virkapaikka on Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa. Kirkkohallituksessa saamelaistyöstä vastaa pastori, koordinaattori Henna Ahlfors.

Kirkolliskokous hyväksyi marraskuussa 2018 uuden pohjoissaamelaisen raamatunkäännöksen. Uusi käännös tukee saamelaista jumalanpalveluselämää, mutta merkitsee paljon sekä kielellisesti että kulttuurisesti Euroopan ainoalle alkuperäiskansalle.

Saamenkielinen raamatunkäännös löytyy Pipliaseuran verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Lisätietoja:
Saamelaistyön sihteeri, rovasti
Oulun tuomiokapituli
Erva Niittyvuopio
p. 040 7690 044
erva.niittyvuopio@evl.fi

Johtava asiantuntija, pastori
Kirkkohallitus
Henna Ahlfors
p. 050 3269012
henna.ahlfors@evl.fi

null Etsimme ehdokkaita Suomen evankelis-luterilaisen kirkon edustajaksi Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaostoon 2023-25!

Etsimme ehdokkaita Suomen evankelis-luterilaisen kirkon edustajaksi Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaostoon 2023-25!

Julkaistu 14.6.2022
SEN logo

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja seurakuntien yhteistyöjärjestö. SEN on osa globaalia ekumeenista liikettä, jonka tavoitteena on vahvistaa kristittyjen yhteyttä ja yhteistä todistusta Suomessa, toimia keskustelualustana ja kohtaamispaikkana.

Neuvoston toimintaa ohjaavat kaksi keskeistä periaatetta: 1) kristillinen todistus rakkautena ja kristittyjen yhteytenä sekä 2) yhteinen työskentely luomakunnan ja ihmisarvon puolesta.

Nuorisojaosto edistää ekumeenista nuorisotyötä sekä kristittyjen nuorten kansallista ja kansainvälistä kohtaamista. Jaoston jäsenistön muodostavat Suomen Ekumeenisen Neuvoston jäsen- ja tarkkailijakirkkojen sekä kumppanuusjärjestöjen edustajat. Nuorisojaoston pääasiallinen toimintamuoto on yhteisen kokoukset ja keskustelut, minkä lisäksi järjestetään tapahtumia ja kampanjoita sekä toimitaan tiedonvälittäjinä omiin lähettäjäkirkkoihin.

Edustajaksi toivotaan ekumeniasta kiinnostunutta nuorta, jolla on kokemusta osallistumisesta paikallisseurakunnan toimintaan. Hyvän taustan antaa esimerkiksi aktiivinen toiminta oman seurakunnan nuorisotyössä, kristillisessä järjestössä tai seurakunnan luottamushenkilönä. Teologian ja ekumenian tuntemus katsotaan eduksi, mutta alan opinnot eivät ole välttämättömiä. Edustajan on oltava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja kauden alkaessa alle 30-vuotias.

Ulkoasiain osasto hakee kahta uutta edustajaa vuosille 2023-2025. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja miksi olisit sopiva edustajan tehtävään viimeistään 22.8.2022 asiantuntija Ari Ojelille ari.ojell(at)evl.fi

Takaisin