Hyppää sisältöön

Kouluttajat ja konsultit seurakunnan tukena

Polku-kouluttajat ja konsultit auttavat seurakuntaa hyödyntämään Polku-mallia seurakunnan kokonaisuuden jäsentämiseksi ja kehittämiseksi.

Mikä on Polku? Katso Polun esittely Kirkon viestintäpäiviltä.

Polun edistäjät -verkostotapaaminen

11-12.1.2023 Kirkon talolla (Eteläranta 8, Helsinki)

Syvennä Polku-tuntemustasi. Inspiroidu muiden kokeiluista. Löydä toimivia aineistoja ja liity yhteiseen kehittämiseen.

Seminaarissa Polun kehittämisryhmät (2021-2022) avaavat ajatteluaan ja tuottamiaan aineistoja. Päivien aikana kuullaan Polun jatkoksi kehitetystä z-ja y-sukupolvien poluista ja luodaan Polun edistämisen suuntaviivoja vuosille 2023-2024.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 9.12.22. mennessä täällä.

Polku-koulutukset

Polku-koulutuksia tarjoaa esimerkiksi STEP-koulutus. Heiltä voi kysyä myös tilauskoulutuksia tai seurakuntakohtaisia konsultointeja. Koulutuksia löytyy kirkon henkilöstökoulutuskalenterista halusanalla Polku.

Konsultointi

Lapuan hiippakunta on vuodesta 2020 alkaen pilotoinnut seurakunnan konsultointia Polku-mallia hyödyntäen. Polku on näyttäytynyt hyvin toimivana työvälineenä esimerkiksi tilanteessa, missä resurssien muuttuessa seurakunnan työ ja toiminnot organisoidaan uusiksi tai tilanteessa, missä halutaan vahvistaa seurakuntalaisten omaa toimijuutta, vuorovaikutusta tai yhteisöllisyyden kehittymistä. Konsultoinnin mallia esitellään pilotointivaiheen jälkeen ja sitä on mahdollista hyödyntää myös muissa hiippakunnissa.

Koulutustiedustelut

Katri Vappula, Kirkkohallitus katri.vappula@evl.fi

Timo Tulisalo, STEP-koulutus timo.tulisalo@step.fi

Satu Reinikainen, STEP-koulutus satu.reinikainen@step.fi

 

Päivitetty