Hyppää sisältöön

Yhteistyö kouluissa ja oppilaitoksissa

Kirkko tekee yhteistyötä peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa ja aikuiskoulutuskeskuksissa. Yhteistyön lähtökohtana on kasvatus, jossa kirkon sekä koulujen ja oppilaitosten perustehtävät leikkaavat toisensa.

Kirkko tekee yhteistyötä koulujen ja oppilaitosten kanssa

Tutustu Koulu ja kirkko -sivustoomme: koulujakirkko.evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä vinkkaa ja inspiroi ajanmukaiseen yhteistyöhön koulun ja seurakunnan väilllä.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteystiedot: Tuula Vinko, tuula.vinko(at)evl.fi

Oppilaitosyhteistyö

Oppilaitostyön erityisenä tehtävänä on tukea ja edistää oppilaitoksissa tapahtuvaa arvokasvatusta ja laaja-alaista sivistystä.

Toisena tehtävänä on edistää oppilaiden, opiskelijoiden, opettajien ja muun henkilöstön sekä koko oppilaitosyhteisön hengellistä, henkistä ja sosiaalista hyvinvointia.

Kolmantena tehtävänä on edistää ihmisarvon, tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden, ympäristövastuun ja lähimmäisen rakkauden toteutumista oppilaitosyhteisöissä, koulutuksessa ja yhteiskunnassa. 

Päätoimisia oppilaitostyöntekijöitä on seurakuntayhtymissä ja suuremmissa seurakunnissa yhteensä n. 65. Lisäksi monissa seurakunnissa yhteistyö alueen oppilaitosten kanssa on sovittu työnjaossa jonkun työntekijän vastuulle muiden tehtävien ohella.

Kirkkohallituksen koulu- ja oppilaitostyön tehtävänä on edistää seurakuntien ja oppilaitosten välistä yhteistyötä, tukea oppilaitostyöntekijöitä ammattitaitonsa kehittämisessä sekä osallistua koulutuksen kansalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen.

Yhteystiedot: Stiven Naatus, stiven.naatus(at)evl.fi

Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Jumalanpalvelus ja yhteiskunta
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty