Hyppää sisältöön

Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko2030

Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko2030 järjestettiin etänä 27.3.2021. Vuoden 2022 Nuorten tulevaisuusseminaarista tulossa tietoa tälle sivulle sekä nuortentulevaisuusseminaari.fi

Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko2030 etänä 27.3.2021.

Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko 2030 on tapahtuma, jossa nuoret pääsevät keskustelemaan ajankohtaisista teemoista kirkossa sekä siitä, miten millaisessa kirkossa haluavat toimia myös tulevaisuudessa. Seminaarissa pohditaan myös, miten nuorten ääni saataisiin paremmin kuuluville kirkossa.

Seminaariin kutsutaan vähintään kaksi konfirmoitua nuorta edustajaa jokaisesta seurakunnasta ja kristillisestä järjestöstä. Ainakin toisen nuoren toivotaan olevan alle 18-vuotias.

Seminaari koostuu nuorten suunnitteluryhmän valmistelemista työpajoista, yhteisestä ohjelmasta ja tutustumisesta nuoriin ympäri Suomea. Työpajat käsittelevät tänä vuonna muun muassa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoja, tulevaisuutta, nuorten roolia seurakunnassa ja mielenterveyttä.

Myös työntekijät  ja luottamushenkilöt ovat tervetulleita osallistumaan seminaariin. Heille järjestetään nuorten työpajojen aikaan oma paja nuorten vaikuttajaryhmien perustamisesta seurakuntiin.

Seminaarissa on mukana kirkollisia päättäjiä keskustelemaan nuorten kanssa kirkon tulevaisuudesta ja nykytilasta mm. kirkolliskokouksen tulevaisuusvaliokunta kokonaisuudessaan.

Seminaarin järjestävät kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat, Lasten ja nuorten keskus ry sekä Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI. Seminaarin valmistelusta ja toteutuksesta vastaa nuorista koostettu suunnitteluryhmä.

Lisätietoa: nuortentulevaisuusseminaari.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Päivitetty