Hyppää sisältöön

Aineistoa ja materiaaleja

Opettajille ja seurakuntien työntekijöille: Action Angels on nuorten oma Yhteisvastuu-liike.

Action Angelsissa kisataan pienistä ja suurista hyvistä teoista ja autetaan toisia ihmisiä yhdessä Yhteisvastuukeräyksen ja muiden nuorten kanssa. Opettajille ja seurakuntien työntekijöille Action Angels tarjoaa valmiin diakonia-aiheisen rastiradan, tietokilpailun sekä erilaisia oppituntivinkkejä nuorten kanssa työskentelyyn.


Oikeudenmukaisempaa maailmaa: Ekumeeninen vastuuviikko

Vastuuviikko on Suomen kaikkien kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta. 


Rippikoulua maahanmuuttajille? Changemaker-verkoston globaalikasvatusmateriaalit

Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille sopii seurakuntien tarpeisiin. Se soveltuu käytettäväksi oppitunneilla ja iltaohjelmassa ja se sisältää myös hartauksia. Sen toiminnalliset harjoitteet, kuten Take a step forward -rooliharjoite kannustavat nuoria omien arvojensa pohtimiseen.


Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä

Kylväjän sivuilta löydät tietoa heidän tekemästään työstä.


Globaalikasvatusmateriaaleja: Kirkon Ulkomaanavun aineistopankki

Kirkon Ulkomaanavulla on runsaasti diakonia- ja globaalikasvatusmateriaaleja, jotka tukevat seurakuntien työtä ja oppilaitosten globaalikasvatusta. Voit ladata materiaalit (mm. hartaudet ja työskentelyt) käyttöösi.


Videoita ja muuta mediasisältöä: Medialähetysjärjestö Sanansaattajat (Sansa)

Sanansaattajat on radio- ja tv-työhön erikoistunut lähetyksen osaaja. Aineistossa videoita, linkkejä eri kanaville ja muuta ladattavaa.


Kasvattajille seurakunnissa ja kouluissa: Suomen Lähetysseuran materiaalipankki

Materiaalia kasvattajille käytettäväksi sekä seurakunnissa että kouluissa, videoista tuntisuunnitelmiin ja lattiakuvista leikkeihin.


Videoita, kuvia ja esityksiä: Suomen Pipliaseuran aineistot

Pipliaseuralla on aineistoina videoita, kuvia ja Powerpoint-esityksiä kansainvälisyys-sivulla. Aineistot löytyvät kunkin alueen linkin alta. Runsaasti videoita myös youtubessa. Kannattaa tutustua myös vuositeemaan. 


Taksvärkki-keräys - Taksvärkki Ry

Taksvärkki ry edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Kampanjoillaan Taksvärkki kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Taksvärkin tuottamat globaalikasvatusmateriaalit kuten lyhytdokumentit, videoklipit ja aamunavaukset ovat vapaasti käytössänne.


Yhteyksiä seurakuntien välille maailmanlaajuisesti: Yhdessä maailmassa –hanke

Yhdessä maailmassa -hanke tukee seurakuntien lapsi- ja nuorisotyössä toteutettavaa globaalikasvatusta mm. luomalla yhteyksiä kristillisiin seurakuntiin eri puolille maailmaa ja tukemalla seurakuntia kansainvälisiin vierailuihin liittyvissä kysymyksissä.


Yhteisvastuun virikeaineisto (kohdasta Materiaalit). Käyttäjätunnus: yhteisvastuu, salasana 2014 (kuluvan vuoden vuosiluku).

Yhteisvastuukeräys tuottaa vuosittain yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa globaalikasvatusmateriaalia seurakuntien käyttöön. Virikeaineisto sisältää valmiita päivänavauksia, hartauksia sekä askartelu- ja toimintavinkkejä kaikenikäisille. Virikeaineiston avulla kerrot kätevästi kuluvan vuoden Yhteisvastuukeräyksestä ja sen kohteista.

Päivitetty