Hyppää sisältöön

Sekasin-chat - Yhteinen työ verkossa

Tällä sivulla kerrotaan erityisesti miten kirkko on mukana Sekasin-kollektiivissa ja mitä mahdollisuuksia seurakunnan työntekijöillä ja vapaaehtoisilla on olla mukana nuoret laajasti tavoittavassa Sekasin-chatissa.

Sekasin.fi

Uusia Sekasin-chat koulutuksia kirkon työntekijöille

 

Sekasin-chatin koulutukseen kuuluu itseopiskeltava Sekasin-peruskoulutus Moodle-alustalla. Syksyn webinaarit ovaat jo menneet, mutta anna.annala@sekasin.fi voit tiedustella itseopiskelu materiaaleja. Mentorit tukevat sinua ja päivystäjillä on aina käytettävissä Sekasin tukiryhmä. 

Materiaalipankki tarjoaa tämän lisäksi paljon lisämateriaalia päivystystyön tueksi ja se säilyy käytössäsi koko Sekasin-urasi ajan.

Nuorten hätä on suuri 

Suomen ev.lut kirkko lähti keväällä 2021 aiempaa suuremmalla roolilla mukaan Sekasin-chatiin yhteistyössä Lasten ja nuorten keskus ry kanssa.

Monet nuoret ovat löytäneet Sekasin-chatin keskusteluavun, mutta valitettavasti vain joka viides avun tarvitsija pystytään kohtaamaan. Siksi kutsuimme seurakuntien työntekijöitä mukaan kouluttautumaan Sekasin-chatin päivystäjäksi ja saimme mukaan ison joukon - kiitos siitä! 

Sekasin-webinaarit kirkon ammattilaisille, koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan

Tarkoitus on, että mahdollisimman moni kirkon ammattilainen voisi auttaa nuoria koronakriisin aikana ja myöhemmin. Koulutus ja toiminta on suunnattu teille, jotka ette tee etsivää työtä Netti-Saapassa tai toimi Kirkon keskusteluavussa.

Tavoite on tarjota myös seurakuntalaisille/vapaaehtoisille koulutusta, mutta tällä hetkellä koulutukset on suunnattu ainoastaan työntekijöille. 

Nuoret ovat löytäneet Sekasin-chatin hyvin.  Apua kuitenkin tarvitaan enemmän kuin koskaan, ja kirkko haluaa auttaa siellä, missä apua eniten tarvitaan. Toimimme osana Sekasin Kollektiivia. 

Lisätietoja: sirpa.syrja@evl.fi ja mikko.makela@evl.fi. 

Vertaistukea tarjoavat jo pitkään päivystäneet Meri-Porin seurakunnan Terhi Räty terhi.raty@evl.fi ja Helsingin seurakuntayhtymän Sanna Parkkinen sanna.l.parkkinen@evl.fi. Yhteistyössä Lasten ja nuorten Keskus ry kanssa.   

Lisätietoja: sekasin.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Päivitetty