Hyppää sisältöön

Ekumenia

Ekumenia on kirkkojen välistä yhteistyötä ja kirkon näkyvän ykseyden edistämistä. Toimimme avoimesti ja aktiivisesti yhteistyössä toisten kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja ekumeenisten järjestöjen kanssa. Yhteisinä ekumeenisina aiheina ovat sekä periaatteelliset teologiset kysymykset että käytännön asiat.

Kohtaamisen kirkko. Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan suunta vuoteen 2020

Tapahtumat

null Stipendihaku ekumeeniselle BeOne -kurssille Yorkiin 23.-26.6.2022. Teemana tänä vuonna "Growing an Inclusive Church"

Stipendihaku ekumeeniselle BeOne -kurssille Yorkiin 23.-26.6.2022. Teemana tänä vuonna "Growing an Inclusive Church"

Haluaisitko ymmärtää paremmin eri kirkkojen traditioita ja jumalanpalveluselämää, oppia ekumeniasta ja saada uusia ystäviä ympäri Eurooppaa? Oletko kiinnostunut inklusiivisuudesta ja yhdenvertaisuuskysymyksistä? Hae BeOne-kurssille Englantiin!
Julkaistu 27.10.2021
BeOne -kurssi ilmoitus, Kuvassa Yorkin kaupunki

Hae mukaan ekumeeniselle BeOne -kurssille Englannin Yorkissa 23.-26.6.2022. Kurssi soveltuu niin seurakuntanuorelle kuin jo varttuneemmalle opiskelijalle, joka haluaa harjaantua ekumeniassa kansainvälisesti. Suomesta kurssille on vuosittain lähetetty 2-4 osallistujaa kaikki osallistumis- ja matkustuskulut kattavalla stipendillä. 

BeOne-kurssin tavoitteena on:

  • antaa tietoa ekumeniasta paikallisessa, kansallisessa ja Euroopan kontekstissa
  • antaa välineitä ymmärtää eri kirkkojen traditioita ja jumalanpalveluselämää
  • rohkaista osallistumaan ekumeeniseen toimintaan oman kirkon kautta
  • syventää ymmärrystä omasta kristillisestä identiteetistä

- uusia ystäviä ja Englannin Yorkiin tutustumista unohtamatta!

Ulkoasiain osasto myöntää Suomen ev.-lut. kirkon jäsenelle kurssimaksun ja -matkat kattavan stipendin. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi sekä miksi haet kurssille asiantuntija Ari Ojellille: ari.ojell(at)evl.fi. Haku on auki.

Lue lisää stipendisivuilta evl.fi/stipenditLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Takaisin