Hyppää sisältöön

Kirkon diakoniarahasto

Kirkon diakoniarahasto (KDR) avustaa yllättäviin taloudellisiin vaikeuksiin tai hätätilanteisiin joutuneita perheitä ja yksityishenkilöitä. Avustusta voit hakea seurakuntien diakoniatyön kautta. Oman seurakuntasi löydät esimerkiksi omalla kotisoitteellasi tästä.

Avustuksen tarkoituksena on auttaa vaikean taloudellisen tilanteen yli, minkä jälkeen avustuksen saaja selviää eteenpäin joko omin voimin tai yhteiskunnan avun turvin ja paikallisseurakunnan työntekijöiden tukemana. Siksi avustusta voi saada vain kerran samaan avustuskohteeseen tai kriisitilanteeseen vedoten.

Avustusvarat koostuvat KDR:lle kerätyistä kolehdeista, yksityishenkilöiden, säätiöiden ja järjestöjen lahjoituksista sekä Yhteisvastuukeräyksen tuoton osuudesta.

Diakoniatyöntekijä harkitsee avustamisen tarpeellisuutta ja täyttää hakemuksen keskusteltuaan avunhakijan kanssa. Diakoniatyöntekijän kautta haetaan myös Tukikummit-säätiön avustusta. Hakemuskaavake ja ohjeita sen täyttämiseen on kirkon työntekijöiden intranetissä Sakastissa

Muita avustustyötä tekeviä järjestöjä, säätiöitä ja rahastoja löytyy täältä.

KDR:n ajankohtaisia yhteistyökumppaneita ja tukijoita ovat mm. 

Yhteisvastuukeräys

Tukikummit-säätiö

Kotimaanapu / Kaikille kone -kampanja

CapMan-konserni

Odd Fellow Samaria ry

Tietoa Kirkon diakoniarahaston toiminnasta

Vuonna 2019 Kirkon diakoniarahastoon tuli avustushakemuksia 1 054 kpl, yhteensä 2 479 334,61  €. Avustuksia myönnettiin 867 kpl, yhteensä 1 200 146,00  €. Liitteistä löydät vuoden 2019 toimintakertomuksen sekä tietoa vuoden 2018 avustustoiminnasta.

Ota yhteyttä

diakoniarahaston sihteeri
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
ETELÄRANTA 8
00130  helsinki
asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
ETELÄRANTA 8
00130  helsinki
avustusvalmistelija
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
Eteläranta 8
00130 Helsinki
avustuskäsittelijä
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
Eteläranta 8
00130 Helsinki

KDR

Päivitetty