Hyppää sisältöön

Verkkoseminaarisarja yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja ihmissuhteista

Ajankohtaiset aiheet puhututtavat ja koskettavat myös kirkkoa, uskonnollisia arvoja ja näkemyksiä. Haluamme tarjota asiantuntijanäkökulmia, uusia ideoita ja mahdollisuuden keskusteluun aiheiden äärellä. Kevään aikana verkkoseminaareissa tarkastellaan mm. ihmissuhteiden hyvinvointia, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, uskonnon ja salaliittojen välisiä kytköksiä sekä maaseutuyrittäjien ja kirkon yhteyksiä. Ilmoittaudu mukaan Webropol -kaavakkeen kautta. Lähetämme sinulle Teams -linkin.

Ma 15.3. klo 14 - 15.30 Toivon ja eksytyksen markkinat - Mitä ovat salaliittoteoriat? Osa 1

Tilaisuudessa pohditaan salaliittoteorioiden ilmiötä. Mukana mediatutkija, apulaisprofessori Katja Valaskivi ja yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio Helsingin yliopistosta sekä viestintäasiantuntija, tietokirjailija, Janne "Rysky" Riiheläinen. Keskustelun juontaa Kirkko & Kaupunki -lehden uutispäällikkö, toimittaja Pauli Juusela.

Ilmoittaudu viimeistään 14.3. https://webropol.com/s/verkkoseminaari150321

Voit esittää asiantuntijoille kysymyksiä 9.3. mennessä tämän linkin kautta: https://webropol.com/s/Kysymys150321

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla osallistumislinkki seminaaripäivän aamuna 

Osa 2. 10.5. klo 14-15.30 järjestettävässä toisessa osassa pohditaan millä tavoin salaliittoteoriat vaikuttavat kristillisissä yhteisöissä sekä perheissä ja millä tavoin voimme kohdata salaliittoteorioihin vahvasti sitoutuneita.

Lisätietoja:
asiantuntija Liisa Välilä, Kirkkohallitus, liisa.valila@evl.fi
asiantuntija Minna Rikkinen, Kirkkohallitus minna.rikkinen@evl.fi 

 

To 8.4. klo 13- 15 Viljellen ja varjellen - maaseutuyrittäjä ja kirkko

Miten voi suomalainen maatalousyrittäjä?

Kun yrittäjä voi hyvin, heijastuu se välittömästi yrityksen toimintaan, karjan hyvinvointiin, lähiyhteisöön, perheeseen ja parisuhteeseen. Miten seurakunnat paikallisesti ja kirkko valtakunnallisesti voi elää mukana maaseudun elämässä? 

Mukana keskustelussa piispa Jukka Keskitalo Oulusta, kirkkoherra Kari Lauri Kalajoelta, lehtori, yrittäjä Kati Partanen Iisalmesta, maatalousyrittäjä, pastori Jarmo Latvanen Akaasta, projektityöntekijä ja luomuviljelijä Anni Kekki Lappeenrannasta, maatalouslomittaja ja pastori Karoliina Löytty Ylöjärveltä ja perheneuvoja Terhi Ruokonen-Jalo Kotkasta. Videotervehdyksen lähettävät lypsykarjatilalliset Laura ja Eero Jaskara perheineen Hämeenkyröstä.

Ilmoittaudu verkkoseminaariin tässä linkissä 7.4. mennessä ja lähetämme sinulle Teams -linkin  https://webropol.com/s/Verkkoseminaari0804

Ke 14.4. klo 13- 15.30 Sateenkaariparit -mitä kuuluu nyt?

Miten seurakunta voi vahvistaa eri-ikäisten sateenkaariparien hyvinvointia? Millaista tukea tarjoaa vertaistoiminta ja millaista tukea saa järjestöiltä ja ammattilaisilta? Mitä tarkoittaa vähemmistöstressi?

Mukana keskustelussa Hensku Kettusaari Snellu, Helsingin seurakuntayhtymä, Seppo Viljamaa, perheasiainneuvottelukeskuksen johtaja Kokkolasta, Sanna Metsäpuu ja Terhi Väisänen Sateenkaariperheiden Perhesuhdekeskuksesta sekä vertaisohjaajapareja.

Ilmoittautuminen viimeistään 13.4.  https://webropol.com/s/SateenkaariparitLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ke 28.4. klo 13 - 15.30 Alttarilta arkeen - miten seurakunta voi tukea aviopareja ja parisuhteen hyvinvointia?

Parisuhteen hyvinvoinnilla on vahva vaikutus henkilökohtaiseen ja koko perheen hyvinvointiin. Miten seurakunnassa tuemme parisuhdetta ja aikuisten hyvinvointia? Millaista on ennakoiva ja vahvistava tuki? Miten teemme yhteistyötä järjestöjen ja kunnan toimijoiden kanssa? Miten kannustamme vapaaehtoisia kehittämään ja toteuttamaan parisuhdetoimintaa seurakunnassa?

Verkkoseminaarissa ideoita ja kokemuksia seurakunnista mm. vapaaehtoiset parit Ylöjärveltä, Lempäälästä ja Porvoosta sekä järjestöjen parisuhde- ja avioparityön edustajat: Maija ja Hannu Nyman Mennään eteenpäin ry, Hanna Ranssi-Matikainen Parempi avioliitto ry, Tuula Tynjä Samassa veneessä -avioparityö ja Panu Pitkänen Verkosto -seurakunta 

Ilmoittautuminen viimeistään 27.4.2021 https://webropol.com/s/AlttariltaArkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Aiemmat tapahtumat: 

Ti 26.1. klo 13-15.30 ”Saanko olla totta kirkossa?” 

Seminaarin tallenne löytyy täältä: Saanko olla totta kirkossa - verkkoseminaarin videotallenne

Seminaarin aiheena vuosikymmentenmatka yhdenvertaisuuden toteutumiseen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyväksymiseen kirkossa ja kirkon töissä.  Mikä kaikki on jo muuttunut? 

Seminaarin ohjelma 

klo 13 Tervetuloa, johtaja Jarmo Kokkonen Kirkon kasvatus ja perhe -yksikkö, Kirkkohallitus  
klo 13.10 Mistä lähdimme liikkeelle? Rovasti Liisa Tuovinen  
klo 13.25 Kirkon yhdenvertaisuuden esitaistelijoiden viisi vuosikymmentä , Yhteyden rakentajat -kirjan kirjoittaja Kaisa Raittila
klo 14.30 Missä mennään nyt? Oppilaitospastori Laura Late Mäntylä; Opiskelija, nuorisotyönohjaaja Mio Kivelä sekä hankekoordinaattori Peik Ingman.                                             

Päivitetty