Hyppää sisältöön

Körschemat - radiogudstjänstens manuskript

Körschemat ska vara både ljudteknikern och tekniska producenten till handa per e-post absolut senast en vecka före inspelningen eller direktsändningen. Skicka schemat som bilaga, inte som delat dokument.

Nedan finns en dokumentmall för körschemat. Ladda ner dokumentet till din dator och läs de här anvisningarna innan du börjar fylla i det. Du kan också göra ett eget körschema i MS Word enligt samma modell, om Excel känns för besvärligt. Använd layout formatet A4 Liggande också i Word.

Så här fyller du i körschemat

Skriv in gudstjänstens moment i den ordning de har i gudstjänsten. I början av dokumentmallen finns några modellrader för hur det ska se ut. 

Räkna ut tiderna för de olika momenten så gott det går. Tänk på att övergångarna från ett moment till ett annat tar tid och utgör många små pauser: liturgen ska gå från en plats till en annan, församlingen resa sig upp, kören ställa sig i ordning o.s.v.

Notera att det blir ett nytt moment, då prästen under ett och samma gudstjänstmoment vänder sig vid altaret så att en annan mikrofon måste öppnas. Trådlösa mikrofoner finns inte alltid att tillgå. 

Om du har frågor king körschemat kontakta er tekniska producent eller gudstjänstredaktören.

Gå vidare till Musikrapporten

Gå tillbaka till Planering och förberedelser

Tag kontakt

redaktör
Viestintäyksikkö
Kommunikation
ETELÄRANTA 8
00130 Helsingfors

Gudstjänster i radio- och tv, video

Redigerad