Hyppää sisältöön

Kirkon työelämä 2020

Kirkon työelämä 2020 -ohjelmassa innostetaan ja kannustetaan kehittämään ja jakamaan kehittämisen ideoita ja käytäntöjä!

Tulevaisuuden työelämätaitoja oppimaan

Tulevaisuuden työelämätaitoja tarvitaan jo nyt! Kirkossa töissä olevat voivat opiskella niitä Kirtekon tarjoaman Tulevaisuuden työelämätaidot -verkkovalmennuksen avulla. Valmennus on maksuton. Siihen voi liittyä työpaikalla työnantajan päättämällä tavalla tai omin päin, itse valitsemalla tavalla ja ajankohtana. Jos valmennus otetaan työpaikan yhteiseen koulutussuunnitelmaan, etenemiselle on hyvä laatia aikataulu ja sopia etenemistavasta ja verkkopalavereista, joissa oppimisalustan teemoja yhdessä käsitellään. Oppimisen iloa!

Lue lisää Kirkon työntekijöiden intranetistä

Verkkovalmennus on tekstitetty myös ruotsiksi, ks. Sacrista.

null Seuraava työnohjaajakoulutus alkaa syksyllä 2021

Seuraava työnohjaajakoulutus alkaa syksyllä 2021

Tulevana vuonna Kirkon koulutuskeskuksessa on tarjolla koulutusta niin tuleville työnohjaajille kuin jo työnohjaajina toimiville. Ilmoittaudu 31.10.2020 mennessä!
Julkaistu 25.9.2020

Kirkon koulutuskeskuksen seuraava työnohjaajakoulutus starttaa syksyllä 2021. Koulutuksessa pääset syventämään ymmärrystä ihmisen psykodynamiikasta, vuorovaikutuksesta, ryhmäilmiöistä, työelämästä, työyhteisöistä, johtamisesta ja kirkosta hengellisenä yhteisönä. Koulutus vastaa  Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) vaatimuksia ja antaa pätevyyden toimia työnohjaajana kirkossa.

  • Tutustu työnohjaajakoulutuksen tarkempaan aikatauluun sekä haku- ja ilmoittautumisohjeisiin Koulutuskalenterissa!

Koulutuskeskus järjestää lisäksi seuraavia työnohjaajille soveltuvia koulutuksia:

Työnohjaus verkossa

Miten antaa laadukasta työnohjausta verkkoympäristössä? Etänä toteutettu verkkotyönohjaus tarjoaa mahdollisuuksia, mutta ongelmatonta se ei ole.

Koulutuksessa tutkitaan verkkotyönohjausta eri näkökulmista ja tutustutaan erilaisiin verkkotyönohjauksen välineisiin. Kyseessä on työnohjaajille tarkoitettu ajankohtaiskoulutus.

Kouluttajina toimivat Markku Tynkkynen Kirkon koulutuskeskuksesta ja Mikko Sulander Tampereen hiippakunnasta.

Me ja ne? Koulutus polarisaatiosta, dialogista ja sovittelusta

Millaisia ilmiöitä yhteiskunnassa ja työelämässä ovat polarisaatio, vastakkainasettelu ja konflikti? Miten tunnistaa niitä ja millä tavoin oma toiminta liittyy niihin? Miten keskustelulla purkaa vastakkainasettelua?

Koulutus antaa johtajille ja esihenkilöille, työnohjaajille ja konsulteille valmiuksia toimia haastavissa vuorovaikutustilanteissa sekä tutustuttaa sovittelun perusteisiin. 

 Mukana koulutuksessa KM, YTM Miriam Attis sekä Laura Arikka Erätaukosäätiöstä. 

Takaisin

Tapahtumat

Jakaessa saat!

Kirkon työelämä 2020 -ohjelman puitteissa on julkaistu verkossa helmikuusta 2019 alkaen kuvauksia seurakuntien hyvistä työelämäkäytännöistä, jotka on nimetty kehittämisen iduiksi. Käy lukemassa, millainen itu-matka on ollut Kirkon työmarkkinalaitoksen asiantuntijan Krista Mikkosen mielestä.

Kristan blogikirjoitus on julkaistu Kirkonkellossa.

Suositus epäasiallista kohtelua ja häirintää ehkäisevistä toimenpiteistä

Olisiko työpaikallanne tarvetta ottaa hyvä käytös haltuun? Se onnistuu hyödyntämällä kirkon pääsopijaosapuolten suositusta.