Hyppää sisältöön

Kaste ja kummius

Kaste ja kummius -hankkeen tavoitteena on turvata kasteen asema suomalaisten perheiden elämässä. Hanke tukee, koordinoi ja kokoaa kasteeseen ja kummiuteen liittyvää kehittämistyötä ja viestintää. Hanke on kirkolliskokouksen hyväksymä kirkkohallituksen erillishanke vuosille 2018–2020.

Hankkeen esittely

Monille kaste on tärkeä. Se kuuluu omaa elämän ja suvun perinteisiin. Saman hyvän haluaa jakaa myös lapsilleen. Kaikkialla perinteet eivät kuitenkaan enää kanna. Monissa seurakunnissa pohditaan laskevien kastetilastojen äärellä, miten tukea nuoria aikuisia, jotka pohtivat lapsensa kastetta.

Somevaikuttajat mukana Kaste ja kummius -hankkeessa

 

Ville Mäkipelto


Janita K


Arttu Lindeman


Mutsimedia

Kaksi artikkelia ilmestynyt:

Mikä vastaukseksi laskeviin kastekäyriin?

Onko vastauksena yhteinen kastepäivä, johon kasteperheet voivat osallistua matalalla kynnyksellä? Olisiko tietoa kasteesta ja kastejuhlasta hyvä saada jo osaksi perhevalmennusta? Arvostavatko nuoret aikuiset henkilökohtaista yhteydenottoa vai postitse välitettyä esitettä, joka avaa kasteen merkitystä nykykielellä? Riittääkö seurakunnan laadukas perustyö? Miten toimisi pitkällä tähtäimellä kehitetty kristityn identiteettiä syvällisesti tukeva kirkon kasvatuksen polku?

Kaste ja kummius -hanke on kirkolliskokouksen hyväksymä kirkkohallituksen erillishanke vuosille 2018 - 2020. Hanke liittyy seurakuntien rintamaan tukemalla, koordinoimalla ja kokoamalla kasteeseen ja kummiuteen liittyvää kehittämistyötä ja viestintää. Hankkeen yleistavoitteena on turvata kasteen asema suomalaisten perheiden elämässä.


Lue lisää:

Kotimaan juttu kirkon kasvatuksen päiviltä 2018 Luulemme tietävämme ketkä kastavat lapsensa.

Kaste.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kumminkaa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hankkeen blogiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hankkeen facebook -sivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä kirkon & kirkon järjestöjen työntekijöille löytyvät nimellä Kaste ja kummius -hanke

Poiminnot

Lisätietoja

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Kasvatus ja perheasiat
Eteläranta 8
00130 Helsinki