Hyppää sisältöön

Seurakunta tarvitsee sinua

Useimmilla ulkosuomalaisseurakunnilla on korkeintaan yksi tai ei yhtään palkattua työntekijää. Toiminnan kantavana voimana ovat seurakuntalaiset itse. Alueella asuvat suomalaiset antavat seurakunnan käyttöön omaa aikaansa, kokemustaan, taitojaan ja lahjojaan. Kaikki kiinnostuneet – eri ikävaiheissa ja elämäntilanteissa - ovat tervetulleita mukaan toimintaan niillä edellytyksillä, jotka heillä on.

Kenties olisit oiva luottamushenkilö seurakunnan päättävässä elimessä? Ehkä näkisit itsesi vetämässä kirjallisuuspiiriä tai muuta toimintaryhmää? Entä jos tarjoutuisit olemaan kuunteleva korva ja käytännön apu ystäväpalvelun puitteissa? Jos elämäntilanteesi ei salli säännöllistä osallistumista, niin jokaisen ihmisen hetkellinenkin panos on aina tervetullutta, kun seurakunnissa järjestetään isompia juhlia, etenkin myyjäisiä.

Tukesi seurakunnalle voi olla myös taloudellista. Useimmat ulkosuomalaisseurakunnat  vastaavat taloudestaan pääosin itsenäisesti. Ulkomailla kirkoilla ei - Pohjoismaita ja Saksaa lukuunottamatta - ole verotusoikeutta. Seurakuntien tulonlähteinä ovat kolehdit ja lahjoitukset sekä erilaisista tempauksista kuten joulumyyjäisistä saatavat tulot. 


Ulkosuomalaisseurakuntien yhteystiedot

Karjalanpiirakkatalkoot Vancouverissa Kanadassa.
Karjalanpiirakkatalkoot Vancouverissa Kanadassa.