Hyppää sisältöön

Kirkon työnantajien edunvalvoja

Tietoa Kirkon työmarkkinalaitoksesta


Työmarkkinakeskusjärjestöt: Jaettu perhevastuu lisää työhyvinvointia ja työelämän tasa-arvoa

15.5.2023 

Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat työpaikkoja tukemaan perhevastuun tasaisempaa jakautumista. Perhevapaauudistus mahdollistaa työelämän tasa-arvon parantamisen työpaikoilla, mutta lisäksi tarvitaan työpaikkojen yhteisiä pelisääntöjä ja hyvien käytäntöjen kehittämistä sekä koko työyhteisön perhemyönteistä suhtautumista, painottavat EK, Akava, Kirkon työmarkkinalaitos, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, SAK, STTK ja Valtion työmarkkinalaitos. Järjestöt julkaisevat perheiden päivänä aineistoa työpaikkojen käyttöön. 

Lue lisää


Kesätyötä alle 18-vuotiaille

10.5.2023

Alle 18-vuotiaat ovat lainsäädännön mukaan nuoria työntekijöitä. Mitä työnantajan on hyvä tietää nuoria kesätyöhön palkattaessa? Sivuiltamme löydät tietoa mm. nuoren kesätyöntekijän palkkauksen määrittelemisessä käytettävissäsi olevat vaihtoehdot.

Oikotiellä ilmoittavat saavat alle 18-vuotiaille soveltuvat työpaikkailmoitukset näkyviin Oikotien listauksessa, kun lisää Oikotien ilmoituksen tekstikenttään #alle18 tekstin. Jos olet julkaissut jo alle 18-vuotiaille soveltuvan paikan, voit vain lisätä hashtagin jo julkaistuun työpaikkailmoitukseen, niin saat ilmoituksesi yhteen Oikotien eniten kävijöitä keräävään listaukseen.

Lue lisää: 


Koulutusta työaika-asioista

25.4.2023

Kirkon työmarkkinalaitos järjestää useita koulutustilaisuuksia, joissa käsitellään KirVESTES:n työaika-asioita. Ensimmäinen on Teams-koulutus, jonka aiheita ovat: työajan määritelmä, työajan suunnittelu ja sijoittelu, työvuoroluettelot, keskeytykset ja arkipyhät.

Koulutuksen ajankohta: 31.5.2023 klo 10-12. 

Koulutusten lisätiedot ja ilmoittautuminen


Työmarkkinajärjestöt: Ihmisten toimintakyvyn parantaminen liikuntaa lisäämällä edellyttää tekoja tulevalta hallitukselta

17.4.2023

Suomalaisten liikkumisen lisääminen ja samalla toimintakyvyn parantaminen tulee nostaa hallitusohjelman yhdeksi kärkihankkeeksi, toteavat työmarkkinajärjestöt. Tilannekuva suomalaisten toimintakyvystä on huolestuttava. Viime aikoina esillä on ollut erityisesti liikunnan yhteys mielenterveyteen sekä lasten ja nuorten liikunnan vähäisyys. Suunnan muutoksella on suuri merkitys sekä työelämälle että kansanterveydelle ja sitä kautta voidaan vaikuttaa myös sote-menoihin.

Lue lisää


Seurakunnan palkka-asiamiehen yhteystietojen ilmoittaminen

4.4.2023

Palkka-asiamies toimii Kirkon työmarkkinalaitoksen ja seurakunnan välisenä yhteyshenkilönä. Tiedonkulun kannalta on erittäin tärkeää, että seurakunnat huolehtivat palkka-asiamiesten yhteystietojen ajantasaisuudesta. Palkka-asiamiehen vaihtuessa seurakunnan tulee ilmoittaa uuden palkka-asiamiehen yhteystiedot KiT:n toimistoon, ilmoituksen voi tehdä tällä lomakkeella.


KirVESTES 2023-2025 on julkaistu

31.3.2023

Kirkon virka- ja työehtosopimus 2023-2025 julkaistaan vain pdf-tiedostona. Uutta sopimuskirjaa ei paineta vähäisten tekstimuutosten takia.

KirVESTES 2023-2025


KiT järjestää toukokuussa kolme keskustelutilaisuutta palkoista

31.3.2023

Marraskuussa 2022 järjestetyt palkkakeskustelutilaisuudet saavat jatkoa toukokuussa. Tilaisuuksien Teams-kutsut lähetetään seurakuntiin huhtikuun aikana. Keskustelutilaisuudet ovat osa prosessia, joka on alkanut keväällä 2022 sovitun KirVESTESsin allekirjoituspöytäkirjan 8 §:n mukaisesti.


Työmarkkinakeskusjärjestöjen ohjeistus tasa-arvosuunnitelmista

24.3.2023

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat laatineet yhteisen ohjeistuksen tasa-arvosuunnitelmia koskien.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tasa-arvolain mukaan työnantajan tulee tehdä suunnitelma ja päivittää se määräajoin, jos työnantaja työllistää säännöllisesti vähintään 30 työntekijää.

Lue lisää


 

Kaikki uutiset ja tiedotteet