Usein kysyttyjä kysymyksiä kirkkoon liittymisestä

Kuka voi liittyä kirkkoon?

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnan jäseneksi voi liittyä Suomen kansalainen, jolla on kotikunta Suomessa. Myös pysyvästi ulkomailla asuva Suomen kansalainen sekä ulkomaan kansalainen, jolla on kotikunta Suomessa, voivat liittyä kirkon jäseneksi.

Ulkomaan kansalainen, joka on vailla kotikuntaa voi liittyä kirkon jäseneksi, kun hän on ollut mukana seurakunnan toiminnassa vähintään kolmen kuukauden ajan.

Kirkon jäsenyys edellyttää kastetta. 15 vuotta täyttäneen kirkkoon liittyjän tulee olla myös rippikoulun käynyt. Lue lisää

Miten kirkkoon liitytään?

Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon tietoturvallisesti ja helposti. Jos kirjaudut palveluun pankkitunnuksilla, valtaosa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen pankkitunnuksien avulla, voit lähettää palvelun kautta seurakuntaan yhteydenottopyynnöön, jonka avulla kirkkoon liittyminen voidaan laittaa vireille. Jäsenyytesi on voimassa vasta kun seurakunta on vahvistanut asian. Siirry Liity kirkkoon -palveluun

Maksaako kirkkoon liittyminen? 

Kirkkoon liittyminen itsessään ei maksa, mutta kirkon jäsenenä maksat kirkollisveroa. Veroprosentti on seurakuntakohtainen. Tällä hetkellä se vaihtelee seurakunnasta riippuen yhden ja kahden prosentin välillä. Mikäli olet uusi kirkkoon liittyjä, kirkollisveron maksu käynnistyy vasta liittymistä seuraavana vuonna.

Voiko 16-vuotias liittyä kirkkoon?

Alle 18-vuotiaat voivat liittyä kirkkoon huoltajien suostumuksella. Alaikäisen kirkkoon liittymisen voi laittaa alulle tulostamalla ja täyttämällä tämän lomakkeen. Lomake tulee postittaa tai viedä oman kotikunnan seurakuntaan. Lue lisää alaikäisen kirkkoon liittymisestä.