Hyppää sisältöön

Tapahtumat

Vaivatta vihille? Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tunnelma on lämmin ja kepeä sekä rennon juhlava. Tervetuloa mukaan!

La 15.8.2020 Pyhän Katariinan kirkko, Turku

Hääyössä pääset vihille juhlavasti mutta pienellä vaivalla. Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Turussa Pyhän Katariinan kirkossa ja pappilan puutarhassa (Kirkkotie 46) lauantaina 15.8.2020 klo 18 alkaen.

Hääyö on ainutlaatuinen vihkitilaisuus, jossa saman illan aikana vihitään useita pareja. Hääyössä kaikki musiikista pieneen tarjoiluun on järjestetty sinulle valmiiksi. Talo tarjoaa tarvittaessa todistajat, mutta myös omat vieraasi ovat tervetulleita.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset.

Tapahtumassa voi myös pyytää siunaamista aiemmin solmitulle avioliitolle.

Sähköinen ilmoittautuminen Hääyöhön on käynnissä 4.5.–3.7.2020. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita vihkipaikaksi joko Pyhän Katariinan kirkon tai pappilan puutarhan (sateen sattuessa pappilan kappeli). Vihkimisiä on Hääyössä 20 minuutin välein aina puoleenyöhön asti.

Lue lisää Turun Hääyöstä

Pe 28.8.2020, Espoonlahden kirkko

Nyt on helppoa mennä naimisiin! Me on varattu kirkko ja kakkukahvit - tule paikalle tulevan puolisosi kanssa! Vihkiajat puolen tunnin välein klo 21–00.

Hääparille ja n. 10 häävieraalle tarjotaan seremonian jälkeen kakkukahvit. Varaukset Espoon seurakuntien palvelukeskus ma-pe klo 9–15 p. 09 8050 2601.

Tapahtuma Espoon seurakuntien verkkosivuilla
Tapahtuma Facebookissa

La 29.8.2020, Liperin kirkko

"Mentäiskö naimisiin?" Hääyössä pääsee vaivatta vihille.

Hääyö-tapahtumaa vietetään Liperin kirkossa lauantaina 29.8.2020. Vihkimiset käynnistyvät klo 18.00. Ennakkoilmoittautuminen ja aikojen jako kirkkoherranvirastosta puh. 0400 167 400.

Perustieto Hääyössä avioliittoon aikoville:
- Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.
- Mukaan tarvitset vain
• tulevan puolisosi ja sormukset
• avioliiton esteettömyystodistuksen
• molempien henkilöllisyystodistukset (ajokortti käy)

Seurakunta tarjoaa HerranKukkarossa hääkahvit ennen tai jälkeen vihkimisen hääparille ja mahdollisille todistajille.

Seuraamme viranomaisten koronaepidemiaa koskevaa ohjeistusta.

Lue lisää Liperin Hääyöstä

La 12.9.2020, Pyhän Laurin kappeli, Äkäslompolo

Unohtumaton ruskahetki Äkäslompolossa!

Äkäslompolossa, seitsemän tunturin kupeessa sijaitsevassa Pyhän Laurin kappelissa vietetään Hääyötä 12.9.2020. Hääyö on vaivaton vihkitapahtuma. Voitte tulla vieraiden kanssa, tai ihan kahdestaan. Teitä varten on kappelissa pappi, kanttori ja tarvittaessa todistajat. Hääkimpunkin tekasemma!

Vihkiajat ovat puolen tunnin välein klo 18-22. Oman ajan voi varata 4.9.2020 mennessä Kolarin seurakunnan toimistosta puh. 040 5386 943 (avoinna heinäkuussa maanantaisin klo 9-15, elokuun alusta maanantaista torstaihin klo 9-13), kolari@evl.fi. Virastosta saapi myös lisätietoja tapahtumasta.

Pe 18.9.2020, Vantaan Pyhän Laurin kirkko 

Syyskuun hämärtyvässä illassa keskiaikainen kivikirkko on täynnä onnea ja rakkautta. Vantaan Pyhän Laurin kirkon Hääyössä pääsee naimisiin tunnelmallisesti ja arvokkaasti, mutta vaivatta. Mukaan tarvitset vain tulevan puolisosi ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen ja molempien henkilöllisyystodistukset.

Seuraamme koronatilannetta ja toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Vihkimiset toteutetaan, mutta päivitämme järjestelyjen yksityiskohdista lisää tietoa. Tällä hetkellä tarkoituksena on, että vihkiaikojen jako alkaisi Pyhän Laurin kappelilla (Pappilankuja 3) klo 18.00 ja vihkimiset käynnistyisivät klo 19. Muutokset tässä ovat kuitenkin mahdollisia, ajantasaiset ohjeet tilaisuuteen osallistumisesta kerrotaan elokuun aikana.

Vihkimisiä jatketaan niin pitkään, kuin vihittäviä pareja riittää - tarvittaessa vaikka koko yö! 

Kaikkien aikojen ensimmäistä Hääyö-tapahtumaa vietettiin vuonna 2009 juuri täällä, pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa. Tapahtuma-ajaksi on vakiintunut syyskuun kolmas perjantai.

Hääyöstä tuli niin suosittu, että malli vaivattomasta, mutta tunnelmallisesta vihkitapahtumasta on sittemmin levinnyt muillekin paikkakunnille Haluatko lisätietoa Hääyöstä? Katso nettisivuiltamme tai ota yhteyttä pappi Terhi Viljaseen terhi.viljanen@evl.fi puh. 050 310 6824.

Pe 18.9. Kallion kirkko, Helsinki

Yllätä rakkaasi tai yllätä itsesi - vaivattomasti mutta tyylillä naimisiin!

Hääyö saattaa olla teidän juttunne.

Hääyö on vihkitilaisuus, jossa saman illan aikana vihitään useita pareja.

Vihkiaikoja tai avioliiton siunausaikoja voi varata klo 18 eteenpäin.

Mukaan tarvitset vain puolisosi, sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen (voi tilata netistä esteidentutkinta.fi) ja henkilöllisyystodistukset.

Todistajat löytyvät talon puolesta, mutta halutessanne voitte kutsua mukaan myös omia juhlavieraitanne.

Vihkimisen jälkeen tarjoamme kakkukahvit!

Kysy lisää ja varaa teille sopiva aika. Kirkkoherranvirasto palvelee ma, ti ja to klo 9–14, ke klo 12–17, 09 2340 3600, kallio.srk@evl.fi, Itäinen papinkatu 2, 00530 Helsinki

Kun on aika sanoa tahdon - Kallion kirkon Hääyö -Facebook-tapahtuma

La 10.10.2020 Kulosaaren kirkko, Helsinki

Ilta rakkautta täynnä, ilmassa tuntuu onni. Elämä on yhtäkkiä valoa täynnä!

Seuraava Hääyö Kulosaaren kirkossa järjestetään lauantaina 10.10.2020 klo 17-22.

Koe kirkkohäiden tunnelma vaivattomalla ja kuitenkin henkilökohtaisella tavalla, vieraittesi kanssa tai vaikka ihan kahdestaan. Hääyönä on mahdollisuus avioliittoon vihkimiseen, avioliiton siunaukseen ja vihkivalojen uusintaan yhdessä Helsingin suosituimmista vihkikirkoista. Seurakunta tarjoaa puitteet ja järjestää tarvittaessa avioliiton todistajat - riittää kun hoidatte esteidentutkinnan ja järjestätte itsenne paikalle! 

Parit vihitään yksi kerrallaan, mutta halutessaan samalla kertaa voidaan vihkiä esimerkiksi ystäväpariskunnat.

Paikkoja voi kysellä pastori Jenni Kalliolta, jenni.h.kallio@evl.fi 10.8. alkaen.

La 10.10.2020 Vanajan kirkko, Hämeenlinna

Hämeenlinnassa vihitään pareja tunnelmallisessa Hääyössä helposti muistettavana päivämääränä 10.10.2020. Tummuvassa syysillassa on tarjolla vihkiaikoja keskiaikaisessa Vanajan kirkossa iltakuudesta puoleen yöhön. Vihkiajat varataan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan palvelutoimistosta, p. 040 804 9333.

Vaikka hämäläisessä Hääyössä parit varaavat kukin oman puolen tunnin vihkiaikansa, henkii tapahtuma yhteisöllisyyttä ja  onnentunteiden jakamista muiden kanssa, kun paikalla on useampia pareja odottamassa omaa vihkivuoroaan.

Vihkimiseen tarvitaan esteettömyystodistus, joka on tilattava viimeistään kaksi viikkoa ennen Hääyötä seurakunnan palvelutoimistosta tai sivustolta esteidentutkinta.fi. Muutoin kirkkoon tarvitaan vain sormus ja oma rakas. Myös vihkimisessä tarvittavat kaksi todistaa löytyvät seurakunnasta, mikäli pari haluaa tulla kirkkoon kaksin.

Mikäli kirkollisen vihkimisen edellytyksenä oleva rippikoulu on jäänyt käymättä, kannattaa olla seurakuntaan ajoissa yhteydessä aikuisrippikoulun järjestämiseksi.

Vihkipari voi kutsua kirkkoon omia vieraitaan. Hääyön toteutuksessa tullaan luonnollisesti huomioimaan viranomaisten suositukset koronapandemiaan liittyen ja turvallisuusnäkökohdat.

Lisätietoja ja ohjeet vihkiajan varaamiseen löytyvät sivustolta Hämeenlinnanseurakunnat.fi/hääyö

Pe 27.11.2020 Tuomiokirkko, Tampere

Haluatteko juhlalliset ja tunnelmalliset kirkkohäät vähällä vaivalla? Hääyössä se on mahdollista. Riittää kun tulette paikalle ja sanotte ”tahdon”, seurakunta järjestää kaiken muun ja tarjoaa vielä mainiot kakkukahvit juhlan kunniaksi.

Ilmoittautuminen 16.11.2020 mennessä.

Tiedustelut ja toimitusvaraukset arkisin klo 9–15  p. 03219 070 tai pastori Merja Halivaara p. 050 587 5001 merja.halivaara@evl.fi.

Hääyö. Ensisuudelma, jonka saat kokea uudestaan.