Hyppää sisältöön

Rikoksen tehnyt saa tukea

Hae apua ja tukea. Kirkolla on palveluita juuri sinua varten. Jos olet vankilassa, tukenasi on vankilapappi, jonka kanssa voit luottamuksellisesti keskustella. Jos rangaistuksesi on jokin muu kuin vankilatuomio, voit hakea tukea seurakunnasta.

Tukea vapautuessasi

Monet seurakunnat ja kristilliset järjestöt auttavat vapautumassa olevia tai vapautuneita vankeja uuden arjen alussa. Käänny seurakunnan papin tai diakoniatyöntekijän puoleen.

Apu voi olla sekä käytännöllistä että henkistä. Apua voi saada esimerkiksi tukiasunnon etsimiseen.

Seurakunnasta sinut voidaan myös ohjata erityspalveluiden pariin. Kirkolla on joillain paikkakunnilla esimerkiksi asuntoja, joita voidaan antaa lomalla olevien vankien käyttöön tai esimerkiksi lasten tapaamisia varten. Nuoret rikoksentekijät voivat saada apua seurakuntien nuorisotyöstä tai erityisnuorisotyöstä.

Kriminaalihuollon tukisäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä on rangaistuksesta vapautuvien ja heidän läheistensä selviytymistä ja elämänhallintaa edistävä valtakunnallinen asiantuntija ja palveluntuottaja. Palveluihin kuuluu muun muassa vertaistukea, asumispalveluohjausta ja tukiasumispalveluita.

Kristilliset järjestöt tarjoavat mm. päihdekuntoutusta, katso lisää esimerkiksi SininauhaliitonLinkki avautuu uudessa välilehdessä sivuilta.