Ministry to Finns abroad - tukiverkkosi maailmalla

Kirkon ulkosuomalaistyön missiona on vahvistaa ulkosuomalaisten luottamusta kolmiyhteiseen Jumalaan, yhteyttä toisiin ihmisiin ja vastuuta luomakunnasta.

Kenelle

Ulkosuomalaiset ovat maailmanlaajuinen verkosto. Etniseltä taustaltaan 1.–4. polven ulkosuomalaisia on 1,6 miljoonaa. Heistä Suomen kansalaisia on 242 000. Suomesta muuttaa vuosittain 10 000 henkilöä ulkomaille. Lisäksi matkustavat suomalaiset – kausimuuttajat ja viikkoturistit – tekevät yhteen laskien vuosittain reilu kolme miljoonaa matkaa. Työmatkoja tehdään ulkomaille vuosittain 1,9 miljoonaa.

Mitä

Kirkon kynnys on matala. Kaikki alueella asuvat ja matkustavat suomalaiset ovat tervetulleita mukaan. Paikallinen ulkosuomalaisyhteisö muodostaa alueen ulkosuomalaisseurakunnan. Ulkosuomalaiseurakunta on kohtaamispaikka, jonne voi tulla lukemaan suomenkielisiä lehtiä, käymään jumalanpalveluksessa, jutustelemaan ja olemaan mukana eri kerhoissa, tilaisuuksissa ja juhlissa. Ulkomailla asuessa tai lomamatkalla voi yllättäen kohdata erilaisia kriisejä. Ne voivat liittyä omaan elämään, perheeseen, yhteisöön tai yhteiskuntaan. Jumalanpalvelukset, kirkolliset perhejuhlat, mahdollisuus yksityiseen keskusteluun sekä diakoninen työ ovat tärkeä osa seurakuntien toimintaa.

Löydä lähin ulkosuomalaisseurakuntasi.

Pitkä historia

Oma äidinkieli on niin tunteiden kuin rukouksen kieli. Ulkosuomalaisten hengellisistä tarpeista on huolehdittu jo 1700-luvulta lähtien. 1800-luvun lopulta lähtien työ on ollut myös osa Suomen Merimieskirkko ry:n ja Suomen Lähetysseuran toimintaa. Vuodesta 1921 alkaen työ järjestäytyi osaksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toimintaa. 1960-luvulla alkanut kirkon turistityö on yksi kasvavimmista työalueista.

 

A woman looks out from the window of an airoplane.